Sevgili Sarıyerliler,

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi, bu yıl da İslam Alemi'nin kutsal günlerini, her anlamda layığı ile yaşamak için hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz.

Hepinizin bildiği üzere, Ramazan Ayı; oruç ibadeti, sahur, iftar etkinliklerimizin yanı sıra, aynı zamanda halkımızın İstinye eski tersane bölgesindeki "Sevgi, Barış, Huzur ve Hoşgörü Alanı" adını verdiğimiz yerde kaynaştığı ve eğlenceli etkinlikler düzenlendiği bir süreçtir. Her yıl olduğu gibi bu yılda yine alanımızda hep birlikte olacağız. Hazırlıklarımıza başladık.

Ancak bu yıl, ülkemizin içinden geçtiği ve hepimizi derin yasa boğan gelişmeleri göz önünde tutarak, mümkün olduğunca toplumun bu konudaki hassasiyetini de değerlendirerek, bu etkinlikleri sadece belli sosyal, kültürel ve sanatsal gösterilerle sınırlı tutmaya karar verdik.

Ülke olarak bu günleri de atlatacağımıza, yine huzur, barış ve neşe içinde Ramazanlar kutlayacağımıza, Sevgi, Barış, Huzur ve Hoşgörü'yü, o alanın adına uygun biçimde yeniden tesis edeceğimize inancımı koruyarak, hepinizin bu konuda ortak bir düşünce içinde olduğundan eminim.

İftarlarımızda, sahurlarımızda yine aynı sofralarda sizlerle hep birlikte olacağım. Bu Ramazan'ın, yukarıda belirttiğim buruk ortamda geçen en son Ramazan Ayı olmasını diliyor. Hepinize en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

ŞÜKRÜ GENÇ
SARIYER Belediye Başkanı