Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na giderek binlerce partilinin ‘Halkın Başkanı’ sloganları eşliğinde yerel seçimlerde aday adaylığı başvuru dosyasını Sevim Yalınkılıç’a teslim etti.

Aday adaylığı başvurusu için CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na giden Başkan Genç’i binlerce vatandaş coşkulu bir şekilde karşıladı. Parti binasına geçmeden önce esnafı ziyaret eden Başkan Genç, çevrede bulunan kadınlara çiçek hediye etti ve çocuklarla sohbet etti.

Şükrü Genç’in meşaleler, alkışlar, davul-zurna ekibinin çaldığı türküler ve sloganlar eşliğinde ilçe başkanlığı önüne geldiği esnada coşku tavan yaptı. Davul-zurna eşliğinde halay çeken partililer, parti binasının önünü karnavala çevirdi. Sevgi gösterilerinde bulunan partilileri selamlayan Genç, kendisine nazar boncuğu hediye eden yaşlı kadınla yakından ilgilendi.

“Ayrım yapmadan hizmetimize devam edeceğiz”

Adaylık için gerekli belgeleri İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç’a teslim ettikten sonra bina içerisinde teşekkür konuşması yapan Genç, “Sarıyer sevdalısı biri olarak ilçemizin geleceğini inşa etme çalışmalarına devam edeceğiz. Başlatmış olduğumuz çalışmaların ve hayata geçireceğiz projelerin devamlılığını sona erdirmek için en az bir dönem daha bu görevi yürütmemiz gerektiğine inanıyorum. Halkımızın bizlere göstermiş olduğu teveccüh ve sevgi yarınlara umutla bakmamızı sağlıyor. Parti ayrımı yapmaksızın bu ülkeyi seven herkes için hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Malum önceki dönemde türlü ayak oyunlarıyla seçime girmemizi engellemeye çalıştılar. Bizde bu kapsamda erkenden gelerek çalışma arzumuz, isteğimiz ve vatandaşımızın da talebiyle aday adaylık başvuru belgelerimi İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç’a teslim ediyorum” dedi.

“Coşkumuz damlayla başladı denizlere ulaştı”

Başvuru işlemlerinin ardından kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Genç, “2009’da yola çıktığımız günü anımsıyorum. İnanılmaz bir coşkuyla başladık. Şunu gördüm ki bu 10 yıl içerisinde bu coşku bir damlayla başlayıp denizlere ulaşmış. Hiç kimseyi birbirinden ayırmayan ve temeli çağdaş uygarlık olan Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, yoldaşlarının, atalarımızın, şehitlerimizin bize verdiği coşkuyla sorumluluğumuzun, yapmamız gerekenlerin çok ulvi olduğunu ve mücadelemiz için büyük çaba sarf etmemiz gerektiğini biliyorduk. Bunu da yaptık” diye konuştu.

“Sarıyerli Sarıyer’e çok yakışıyor”

Parti binası önünde toplanan binlerce Sarıyerliye hitap eden Başkan Genç, “Sarıyer’in her köşesinin, her bir taşının toprağının çok önemli olduğunu ve bu ülkenin yarını için, daha doğmamış çocukların bile mutlu olacağı, kendi bölgesinde gururla, alnı açık bir şekilde dolaşacağı bir Sarıyer’i yaratmak için on yıldır çalışıyoruz. Yolda kalanın elinden tuttuk, yanına oturulması gerekiyorsa yanına oturduk. Engellimizin engelini birlikte yaşadık. Engelsiz olması için çaba saffettik. Tepe mahallelerimizde her türlü rant için çalışanlara şunu söyledik burada yaşayanlar bu toprakların gerçek sahipleridir ve yaşamlarını burada devam ettireceklerdir. En başta çok önemli bir şey söyledik. Sarıyerli Sarıyer’e çok yakışıyor. Bir başka bölgeye gidemez. Hiçbir güç onları başka bir yere taşıyamaz. Onların kol kola el ele olması için çaba saffettik. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan Sarıyer’in en uzak noktasına elimizi uzattık ve oradaki dostluğu gördük” şeklinde konuştu.

Yalınkılıç’tan hayırlı olsun mesajı

Binlerce partiliye seslenen CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için aday adalık başvuru süresi yarın itibariyle sona eriyor. Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç aday adaylık başvurusu için partimizin ilçe binasına gelerek sizlerinde huzurunda gerekli belgeleri teslim etti. Başkanımız 2 dönemdir Sarıyer’de yaptıklarıyla hizmet çıtasını zirveye taşıdı. Yaptığı her hizmeti vatandaş ile birlikte el ele gerçekleştirdi. Bundan sonra da sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bu çıtayı daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Başkanımızın adaylığı Sarıyer’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.