AA“BALIKÇILAR ÇARŞISINI MUTLAKA YAPACAĞIM, DÜKKANIN BİRİ DE SENİN OLACAK”

Sarıyer Belediye Başkanı ve CHP Adayı Şükrü Genç, Merkez Mahallesi’ndeki esnafı ziyaret edip, seçim çalışması yaparken karşılaştığı seyyar balıkçıya, yeni dönemde balıkçılar çarşısını mutlaka yapacağını ve dükkanlardan birini de kendisine vereceğini söyledi.

Başkan Genç Merkez’deki seçim gezisini CHP İlçe Başkanı Mehmet 2Deniz, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar, Ali Rıza Yılmaz, Meclis Üyesi Adayları Mustafa Bakır, Fadik Eker, Mustafa Balcı, Aysın Günen ve kalabalık bir partili grubu ile gerçekleştirdi.

SEYYAR BALIKÇI GENÇ’E DERT YANDI

Berberden, kuaföre, yüncüden, terziye kadar Merkez’deki tüm esnafı dükkan dükkan dolaşıp, ziyaret eden Şükrü Genç Reşit Efendi Sokak’ta kaldırıma tabla koyup satış yapan balıkçıyla da ayak üstü sohbet edip, balıkçılar çarşısı konusunda düşüncesini öğrendi. Şükrü
Genç’e dert yanan 35 yıllık balıkçı 55 yaşındaki Zeki Aytaç, 2005 yılında İBB tarafından yıktırılan balıkçılar çarşısında dükkanı olduğunu ancak, çarşı yıkıldıktan sonra işlerinin bozulduğunu belirterek, “Dükkan gitti, borçlar dağ gibi birikti, hiçbir güvencem yok. İki kızım var, biri okulu bitirdi çalışıyor ama diğeri bu yıl üniversite sınavına girecek. Çalışıp evimin geçimini sağlamak zorundayım. Bu şekilde bile olsa ekmek parası kazanmaya çalışıyorum” dedi.

1“SİZ YANIMDA DURUN BEN ÇARŞIYI YAPARIM”

Balıkçı Zeki Aytaç’a, Sarıyer’e kazandırmak istediği balıkçılar çarşısı projesini hazırlayıp, Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğunu ancak yapılmasına izin verilmediğini söyleyen Şükrü Genç ise, “Önümüzdeki dönemde çarşıyı mutlaka yapacağım. Siz yeter ki yanımda durun, metazori bile olsa yapacağım. 20 dükkandan birini de sana vereceğim, sözüm olsun” dedi.

indirSARIYER BELEDİYESİ PROJE HAZIRLATTI AMA..

Bu arada daha önce Sarıyer Belediyesi tarafından hazırlatılıp, basın aracılığıyla kamuoyuna tanıtılan balıkçılar çarşısı projesinin yaşama geçirilmesine izin çıkmayınca Belediye tarafından balıkçılar için Sarıyer Spor Lokali yanında geçici barakalardan bir çarşı yapılmış ve balıkçılara tahsis edilmişti.

ESKİ ÇARŞI ŞİKAYET ÜZERİNE YIKTIRILMIŞTI

Öte yandan Sarıyer sahilinde bulunan balıkçılar çarşısı ise 7 Haziran 2005’te çevre sakinlerinin açtığı dava sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmıştı. İçinde 17 işyeri bulunan çarşıyı 1995’te Sarıyer Belediyesi'nce yaptırılmıştı.


http://www.youtube.com/watch?v=LjB20jRoJdw#t=25