İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından bu sene 6. yapılan “Temiz Enerji Günleri” kapsamında düzenlenen konferansa katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, çevreci projeleri sebebiyle Tema Ağaç Dikim Belgesi takdim edildi.


itü 1Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serhat Şeker ve Kulüp Danışmanı Prof.Dr. Belgin Türkay’ın açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başkan Genç, 2 gün süreyle bir çok oturum ve konuşmacının dahil olacağı etkinlikte daha çok yerel yönetimlere ulaşılmasının önemini vurguladı. Doğal yaşam alanlarının git gide artan nüfus ve ekonomik hırslara kurban edildiğini söyleyen Genç, geri dönüşüm ve doğal enerji alanında çalışmaların desteklenmesinde büyük firmalara çok iş düştüğünü belirtti.

Başkan Genç, İTÜ’lü öğrencileri Yeni Hizmet Binasına davet etti


üti 2Kendisinin de İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu olduğunu ve Belediye Başkanlığı yaptığı ilçede Türkiye’nin en büyük üniversitelerinin yer aldığını vurgulayan Genç, sık sık üniversitelerle ortak çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İTÜ’lü öğrencileri Yeni Hizmet Binası inşaatına  davet etti. Yapımı devam eden Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binasının; doğal enerjinin dönüştürüldüğü demo parkı ve uluslararası yeşil sertifikası BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) belgeli bir proje olduğunu hatırlattı. Genç ayrıca öğrencilerden mezun olduktan sonra iş hayatına atılacakları firmalarda çevre duyarlılığını unutmadan üretim ve proje geliştirmelerini istedi.

Başkan Genç’e “Tema Ağaç Dikim Belgesi” takdim edildi


üti 5Konuşmasının ardından Elektrik Mühendisliği Kulübü Başkanı Adem Karataş, Başkan Genç’e çevreye duyarlı projeleri ve “Temiz Enerji Günleri” ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek “Tema Ağaç Dikim Belgesi” takdim etti.