Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmasında, “Sarıyer Belediyesi, ilk kez geliri giderinden fazla olan bir bütçe gösterdi. Sadece ilk 5 yılımızda dahi bizden önceki yönetimlerin toplamından daha fazla altyapı çalışması gerçekleştirdik” dedi.

“320 SORUŞTURMAYA RAĞMEN YATIRIMLARIMIZI YAPIYORUZ”

13 Kasım Pazar günü Büyükdere Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde Başkan Genç, 320 soruşturmaya rağmen yatırımlarımızı karşıladık diyerek şunları kaydetti: “Planlı ve doğru yönetim anlayışıyla 60 milyon TL bütçe, 48 milyon TL malvarlığıyla devraldığımız belediyemizi bugün 1 milyar 74 milyon TL bütçeye ve 19 milyar TL mal varlığına ulaştırdık. Yatırımlarımızın tamamını, kısıtlı kaynaklarımız ve geçirdiğimiz 320 soruşturmaya rağmen kurum bütçemiz ve bağışçılarımızın desteğiyle yani dayanışma ruhuyla karşıladık. Bu süre içinde Sarıyer Belediyesi, ilk kez geliri giderinden fazla olan bir bütçe gösterdi. Sadece ilk 5 yılımızda dahi bizden önceki yönetimlerin toplamından daha fazla altyapı çalışması gerçekleştirdik.”

“3 BİN ÇOCUK VE AİLENİN HAYATINA DOKUNDUK”

“Açılışını ve temel atma törenlerini gerçekleştireceğimiz projeler bütünümüzün devamı niteliğindedir” diyen Başkan Genç; “Çocuk gündüz bakımevleri… Eğitimde erken çocukluk, en önemli dönem. Göreve geldiğimizde hiç bulunmayan gündüz bakımevini 10 şubeye çıkardık, kısa sürede 12 şube olacak. Bugün 591 çocuğumuz kayıtlı, geride kalan sürede 3 bin çocuğumuz eğitim aldı. Yani 3 bin çocuk ve ailenin hayatına dokunduk. Hedefimiz, her mahallede bir şube olması” dedi.

“SARIYER, İSTANBUL’UN YEŞİL YÜZÜ”

Başkan Genç, “Sarıyer, İstanbul’un yeşil yüzü. Bu yüzü soldurmamak için çok çabaladık, çabalıyoruz, çabalayacağız. Bulduğumuz her boşluğu yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Bugün (dün) açılışını yapacağımız 8 parkta olduğu gibi. Bu anlayışımız sayesinde 2009 yılında 92 park sayısını 182’ye, 208 bin metrekare yeşil alanı 471 bine, 0,74 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1,40 metrekareye çıkardık” diye konuştu.

“MÜLKİYETİ SAVUNDUK, GÖÇ PROJELERİNE KARŞI DURDUK”

Sarıyer’in kanayan yarası olan mülkiyet sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genç, “Sarıyer’in 40 yıllık sorunu, mülkiyet. Sarıyer bir gecekondu kenti ve en önemli sorunu mülkiyet. Mülkiyet hakkını savunduk, kimseyi yerinden ettirmedik. Güvencesiz dönüşümlere izin vermedik, oluşturulan göç projelerine karşı durduk. Genel Başkan’ım, sizin İBB Başkanlığı adaylığınız sırasında gittiğimiz bir mahalle vardı. Şimdi o mahallenin yıkım kararları vardı. Sizin ve bizim birlikte bir sözümüz vardı onlara, ‘Sizleri hiçbir yere göndermeyeceğiz ve buradaki her türlü hizmeti de alacaksınız’ diye. O mahalle orada şu anda ve her türlü eksiği giderilmiş durumda. Bekledikleri şey şu andaki, mülkiyet hakkı. Rantın yüksek olduğu mahallelerimiz bakanlıkça ‘riskli alan’ ilan edilmeye başlandı. Vatandaş biliyor ki orası eski taş ocağı üzerine kurulu. Vatandaş beni aradı, ‘Fay hattını mahallemize getirmişler’ dedi. Şimdi dolayısıyla o fay hattının orada gösterilmiş olmasının bir anlamı olmadığını vatandaşımız da biliyor” ifadelerini kullandı.