Cuma gününden beri Sarıyer’i yoğun bir şeklide etkisi altına alan yoğun kar yağışı İBB ve Sarıyer Belediyesi karla mücadele ekiplerine zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

2014 km yolu olan Sarıyer'de 39 tane mahalle ve 3101 sokakta büyük özveri gösterildiğini belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “250 kişilik karla mücadele ekibi neredeyse 48 saattir aralıksız görev yapıyor. Maalesef sosyal medyada masa başında yorum yapanların dışarıda verilen emeği görmezden gelmesi üzücü. Bu yersiz eleştiriler  soğuk hava koşullarında çalışan yüzlerce kişinin motivasyonunun bozulmasına neden oluyor.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Soğuk hava koşullarında dışarıda görev yapan arkadaşlarımıza, yardımcı olunması gerektiğinin önemle altını çizen Başkan Genç; Sıcak ortamlarda, masa başlarında negatif eleştiri yapmak yerine, yaşanan olağan üstü kış koşullarında herkes vatandaşlık gereği üzerine düşeni yapmalı.” Dedi.

Fen İşleri Müdürülüğü, İtfaiye, emniyet ve elektrik trafolarının olduğu tüm noktaları açık tutmak için yoğun çaba gösterdiklerini, ayrıca  site ve muhtarlıkların isteği doğrultusunda kendilerine paketlenmiş tuzların dağıtıldığının bilgisi verildi.

Levent PEHLİVANOĞLU