Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, ABD’nin sözde demokrasi götürdüğü ülkelerde, iç savaş, kargaşa, kaos sonucunda kaçanların rotası nedense hep Türkiye oluyor” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Afganistan’da yaşananları dikkatle izlediklerini dile getiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “Afganistan’da Taliban güçleri yönetimi ele geçirdi. Daha doğrusu Afganistan Taliban’a teslim edildi. Halk korkudan kaçmaya başladı. Havaalanında yaşananları üzüntü ile izledik. ABD kendi vatandaşlarını ülkeden çıkardı. Orada bulunan Türk güvenlik güçlerimizle ilgili nasıl bir yol izlenecek henüz net bir açıklama yapılmadı. Umuyoruz askerimiz de oradan en kısa sürede tahliye edilir. ABD’nin, NATO’nun terkettiği bu ülkede Türk askerimizin ne işi var. Yetkililer bununla ilgili umuyoruz bir açıklama yapacaktır” dedi.

"HEP BİRLİKTE YAŞAYIP GÖRECEĞİZ"

ABD’nin Afganistan’a Taliban’ı bahane ederek girdiğini yirmi yıl sonra daha kötü bir halde terk edildiğini dile getiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Benli, “Demokrasi götürmek için ABD’nin girdiği ve çekildiği ülkelerde nasıl oluyor da yobazlık, yolsuzluk, uyuşturucu, iç savaş, kargaşa, kaos ve sonuçta hep göç oluyor? Irak, Suriye, Afganistan. Yoksa bu bir taktik mi? Hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Tüm bunların sonucunda da bu ülkelerde bulunan insanlar da nedense kaçmak için hep Türkiye’yi seçiyor. Milyonlarca Suriyeli’ye bakan ülkemiz şimdi de Afgan göçü ile karşı karşıya, gelenler de hep yetişkin erkek.

Ülkeyi yönetenler, bu konuda acilen çözüm üretmeli ve ülkemize yönelik yaşanabilecek göç dalgasının önü kesilmelidir” dedi.