MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan verdiği önergeyle Sarıyer’de on binlerce vatandaşı doğrudan ilgilendiren 2891 sayılı İmar Affı Kanunu’nun kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Sarıyer’de on binlerce vatandaşı doğrudan ilgilendiren 2891 sayılı İmar Affı Kanunu’nun kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu. Adan,  Afet Yasası’nın kaldırılması halinde Sarıyer’deki vatandaşların mağduriyetinin nasıl giderileceğini ve bu konuda herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Her fırsatta Sarıyer’in sorunlarını meclis gündemine taşıyan Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “ İstanbul ili Sarıyer ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın 2981 no’lu İmar Affı Kanunu ile kendilerine verilen haklar korunmaktadır, ancak 2981 no’lu yasanın kaldırılmak istenmesi hangi gerekçeye dayanmaktadır, bu durumdan dolayı mağdur olacak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini nasıl gidereceksiniz?

Yeni çıkan 'Affet' yasasında vatandaşlarımızın hakları, 2981 no’lu yasadaki gibi neden muhafaza edilmemiştir?

Hak sahiplerini mağdur eden bu yeni 'Afet Yasasını kaldırmayı düşünüyor musunuz? Eğer kaldırılmayacak ise, mağdur olan vatandaşlarımızın hak kayıplarını önüne geçmek için yasada değişiklik yapmayı düşünüyorsunuz.”  Diye sordu.