Sarıyer Baltalimanı’na İBB tarafından Yeşil İstanbul, çalışmaları kapsamında yapılacak dev projenin ihalesi bitti. 

İSKİ tarafından Baltalimanı Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden ve Boğaza hayat verecek Biyolojik Ön arıtma Tesisi projesi ile birlikte hizmete girmesi açılması planlanan Yeşil İstanbul, Sarıyer’in yeni çekim merkezi haline gelecek.

İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde hizmete başlayacağını belirten Muhtar Ali Haydar Aslan, yetkililere teşekkür ederek şunları söyledi. “Sarıyer’de son 20 yılın en büyük projesi olan Atık Su Ön Arıtma Tesisi ve Biyolojik Arıtma Üniteleri son hızıyla devam ederken, ihale süreci biten Yeşil İstanbul projesi ile mahallem Sarıyer’in yeni çekim merkezi olacak. Bu anlamda yıllardır beklediğimiz devasa hizmetlerin gelmesi memnuniyet verici.”

İBB tarafından hayata geçirilen Yeşil İstanbul kapsamında projede içinde; anfi, çocuk oyun alanları, cafe, spor alanları, sağlık ocağı, çok amaçlı spor salonu, eğlence, etkinlik ve mesire alanı, seyir ve güneş terası, İSMEK, kay kay pisti, kreş, engelli merkezi, kapalı pazar ve deprem toplanma gibi birçok yeni yapılacak yaşam alanları bulunuyor.

SARIYER POSTA