Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sarıyer'de konuştu. Kanal İstanbul'un Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi olacağını söyleyen Kurum, "Kanal İstanbul yüzde 52'si yeşil alandan oluşan, sosyal donatı alanları ve spor alanları açısından son derece zengin, Cumhuriyet tarihimizin en çevreci şehircilik ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak" dedi.

Sarıyer'deki bir otelde düzenlenen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin, 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katılan Bakan Kurum, "2050 yılında dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağı ön görülüyor. BM'nin raporlarına göre, dünya nüfusu son 60 yılda 4,5 milyar artarak yaklaşık 7,6 milyara ulaştı. Bu artışın devam ederek 2030 yılında 8,6 milyar, 2050 yılında ise 9,8 milyar olacağı tahmin ediliyor. Yine bu veriler ışığında Türkiye'nin nüfusunun da 2100 yılında 101 milyon olacağı öngörülüyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi olacak Kanal İstanbul"

Bakan Kurum, "İstanbul'umuzda 39 ilçemizde; 68 riskli alanda, 35 bin binada, 126 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz cuma günü, 'Büyük İstanbul Dönüşümü'nün çok önemli bir ayağı olan Üsküdar'da yeni 5 bin konutluk dev bir dönüşüm başlattık. Büyük İstanbul dönüşümü için var gücümüzle çalışıyor, projelerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kararlılığı Kanal İstanbul projemizle de taçlandırıyoruz. İstanbul Boğazı'nı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi olacak Kanal İstanbul projesinde ilk kazmayı inşallah 26 Haziran'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle milletimizle birlikte vuruyoruz. İnşallah Kanal İstanbul yüzde 52'si yeşil alandan oluşan, sosyal donatı alanları ve spor alanları açısından son derece zengin, Cumhuriyet tarihimizin en çevreci şehircilik ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak. Tabi ülkemizi ileriye taşıyan, milletimizin hak ettiği her büyük projemizde olduğu gibi Kanal İstanbul'a da asılsız iddialarla saldıranları, korkutmaya çalışanları görüyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü ve kadim bir devlettir. 2 bin yıllık devlet geleneğimiz bize şunu söyler; devlette devamlılık esastır" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ