Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sarıyer’de kadınlarla buluştu. Bakan Kaya, Hollanda’da yaşadıklarını Sarıyerli kadınlarla paylaştı.  Kaya,  Batı ve Avrupa neden 'hayır' kampanyalarını destekliyor, 'evet' kampanyalarını yasaklıyor, FETÖ mensuplarına,  PKK yandaşlarına sahip çıkıyor? Bunu düşünmemiz lazım.”dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya, “Batı ve Avrupa neden 'hayır' kampanyalarını destekliyor, 'evet' kampanyalarını yasaklıyor, FETÖ mensuplarına,  PKK yandaşlarına sahip çıkıyor? Bunu düşünmemiz lazım.”diye konuştu.

SARIYER’DE KADINLARLA BULUŞTU

Bakan Kaya,  Sarıyer İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Kaya,  Hollanda'nın kendisine yönelik skandal tavrını ve o gece yaşadıklarını anlattı. Bakan Kaya, "Batı ve Avrupa neden 'hayır' kampanyalarını destekliyor, 'evet' kampanyalarını yasaklıyor, FETÖ mensuplarına,  PKK yandaşlarına sahip çıkıyor? Bunu düşünmemiz lazım. Avrupa, Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız. Artık IMF'den gelen uzmanlar tarafından yönetilen bir  Türkiye yok." diye konuştu.

ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ 15 AY

Türkiye'nin koalisyonlu hükümetler döneminden çok çektiğini dile getiren Bakan Kaya, "Ben bugün 65. hükümetin bakanıyım. Ortalama bir hükümetin ömrü 15 ay ama çoğu hükümet bunu bile görememiş. Günler süren hükümetler, kurulup güvenoyu alamayan hükümetler var. Koalisyonlar döneminde ülkemiz hep bedeller ödedi. Ama buna da güçsüz parlamenter sistemle mahkum bırakıldık." ifadelerini kullandı. Anayasa değişikliğinin önemine değinen Kaya, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kalıcı olarak siyasi istikrarı ülkemiz yakalasın istiyoruz. Maalesef, 10 yılda bir yakaladığımız bütün kazanımları darbe süreçleriyle vesayet odakları yok etti." dedi.
KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye  Erdoğan Bayraktar da programda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde  Ak Parti'nin yüzde 41 oy almasına rağmen tek başına hükümeti kuramadığına değinerek, "Bu ülkede hep koalisyonlar olsun, istikrar olamasın ve  Türkiye ilerleyemesin diye getirilmiş bir sistem var." dedi.

15 YILDIR İSTİKRARLI BİR DÖNEM YAŞIYOR
Türkiye'nin,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği sayesinde son 15 yıldır istikrarlı bir dönem yaşadığını söyleyen Bayraktar, "Tabiri caizse ekstra güçlü bir lider olduğu için bu sisteme rağmen istikrar yaşıyoruz. Bu güçlü lider bile bu sistemden dolayı çok ciddi sorunlar yaşadı. Yaşanan sorunlardan kastım, bürokratik vesayetin getirdiği engeller. Bu engeller olmasaydı şimdiye kadar  Türkiye'nin demokratik, ekonomik olarak katedilen bütün ilerlemelerin kim bilir kaç katını alacaktık?" ifadelerini kullandı. Bayraktar,  Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşmasını sağlamanın ancak güçlü bir liderle olabileceğine vurgulayarak, "Koalisyon dönemlerinde güçlü bir sosyal politika bile uygulanamazken böyle bir yönetim modeli değişikliğine hiçbir şekilde gidemezsiniz. Bu nedenle bu dönemde bu değişikliği yapmazsak  Türkiye'nin önü daha yıllarca kesilmeye devam edecek." dedi.

TAM BUNUN İÇİN LAZIM BU SİSTEM
Yıllarca halkın seçimlerde doğru tercihler yaptığını anlatan Bayraktar, "Bundan sonra yapmaması için de bir neden yok. Fakat 'Erdoğan kadar güçlü olmayacak bir lider olursa, onun kadar bürokratik vesayetle mücadele edemeyecek bir lider gelirse ne olacak?' diye düşündüğünüz zaman, tam da bunun için lazım böyle bir sistem. Yani bürokratik vesayetin dizginlendiği, halkın sesinin daha güçlü olduğu bir yönetim modeli tam da bundan sonraki liderler için lazım." diye konuştu.

http://www.sariyerposta.com