Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dövizin artışı ile zam yapanlar indirim yapmazlarsa kazandıkları haramdır, zıkkımdır, burunlarından gelecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Stokçulara ve dövizde ki hareketlenme dalgalanmalar nedeniyle ürünlerin fiyatlarını yükselten firmalara sert tepki gösteren Bahçeli, “Kur geçişkenliği ile indirimlerin insanlarımızın hayatına yansıması gerekir. Döviz artınca etiketleri şişirenler, şimdi döviz inince neden etiketleri indirmiyorlar? Zam butonuna hemen basanlar, dolar gerileyince fiyatları neden indirmezler? Haksız kazanç vurgunculuktur” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

Bahçeli’den dövizi bahane edenlere çağrı

“Kur geçişkenliği ile indirimlerin insanlarımızın hayatına yansıması gerekir. Döviz artınca etiketleri şişirenler, şimdi döviz inince neden etiketleri indirmiyorlar? Zam butonuna hemen basanlar, dolar gerileyince fiyatları neden indirmezler? Haksız kazanç vurgunculuktur! Dövizin artışı ile zam yapanlar indirim yapmazlarsa kazandıkları haramdır, zıkkımdır, burunlarından gelecektir.

“Ekonomik teröre karşı aslanlar gibi mücadele ettik”

Üstesinden gelmemiz gereken konular bilinmektedir. Ahlak ve adabımızdaki tahribat ivme kazanmıştır. İnsanımız kaygılıdır. Maalesef trafikte, evde, iş yerinde, siyasette kavga hakimdir. Tokalaşmak yerine sıkılı yumrukla pozisyon alanlar toplumsal barışa kast edenlerdir. Bu zihniyet giderek yaygınlaşmaktadır. Kadına saldırı, cinayet, taciz haberleri artmıştır. Bunlar yetmiyor gibi hayat pahalılığı her alanda insanımızın derdidir. Konkordata otomatiğe bağlanmış gibi. Fabrikalar böyle bir zamanda niye yanar? Kimse aklımızla alay etmesin. Ekonomik teröre karşı aslanlar gibi mücadele ettik. İstikbal yürüyüşümüzü sekteye uğratmak, sekteye uğratmak rezilliktir. Fabrika yakmak, yanmasına müsaade etmek Türkiye’yi dinamitlemektedir. Yani sosyal ve ekonomik savaşa çekmektedir. Türkiye ekonomisi kur saldırısında büyük zarar almıştır. Ekonomideki durumlardan istifade sağlamak, en ufak esintide gemiyi terk etmek millete haksızlıktır. Vatandaşımız nereye kaçsın? Neyini yaksın? Nereye gitsin?

“Atatürk’ün karakterinde teslimiyetin kırıntısı yoktur”

Cumhuriyetin 95. yılında hayata geçen 200 milyon kapasiteli havalimanından memnun olduk. Cumhuriyet’in dayanağı, cumhurun iradesidir. Türkiye Cumhuriyeti, kucaklaşmanın devletidir. Türkiye Cumhuriyeti geleceğin süper gücüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve vefa borcumuz vardır. 10 Kasım’da Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılını anacağız. Sahip olduğu karar ve azimle yol gösterici olmuştur. Atatürk, Türk Milleti’ne kendisini adamış, inanmış ülkü sahibi bir şahsiyettir. Onun karakterinde teslimiyetin kırıntısı yoktur.

“Asla bizden sayılmayacaklardır”

Türk Milleti’nin kollektif dehasını hayata geçirerek, hürriyetin bir bağış değil, bir fetih olduğunu gösterdi. Entrikacıların senaryolarını boşa çıkarmıştır. Bize göre 10 Kasım, ağıt, matemden öte, Atatürk’ün daha iyi tanınması için bir eşik olmalıdır. Hala Atatürk’ü idrak edemeyen, etse de, ifade edemeyen yozlaşmış Cumhuriyet hasımları vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin ortak değeridir. Türk Milleti’nin banisidir. Fikir ve emanetine tahammülsüzlük vahşi bir tuzaktır. Bu tuzağa düşemeyiz. Atatürk demek, Ne Mutlu Türk’üm sözüne sadakattir. Atatürk demek, Türk demektir, Cumhuriyet demektir, Samsun’dan itibaren aşama aşama sahnelenen zafer demektir. Keşke Yunan kazansın diyenler bizden değildir, asla bizden sayılmayacaklardır. Aslını inkar eden köksüzler ne Türk ne de Müslüman olabileceklerdir.

“Terörle müzakere edilmez”

Terörle masaya oturulmaz, müzakere edilmez. Türkiye badireli günler atlatmıştır. Hainleri yok etmeden milli huzur ve sükûnet gerçekleşemez. Kürt kökenli kardeşlerimizin terör örgütü ile bir bağı yoktur. Kürt kökenli kardeşlerimiz ile terör örgütünü eşitlemek şerefsizliktir.

“Doğu Akdeniz’de sabrımızı zorluyorlar”

Doğu Akdeniz’de sabrımızı zorlayan gelişmeler yaşanmaktadır. Doğu Akdeniz’de oldubittiye getirmeye çalışanlar yanıldıklarını er ya da geç anlayacaklardır. Aba altından sopa gösterilmesi meşru haklarımızı gölgeleyemez. Provokasyonlar Türkiye’yi pes ettiremez. Akdeniz bir zamanlar Türk gölüydü, bunu unutmadık. Olgunluğumuzu pısırıklık görmesinler.

“6 aydır hükümet kurulamamıştır”

Irak Türkmenleri canları pahasına varlık mücadelesini sürdürmektedir. Irak’taki seçimlere şaibe karışmıştır. Kerkük’teki oylar Süleymaniye’ye götürülerek sisteme işlenmiştir. Irak Parlamentosu oyların elle sayılması yönünde karar almıştır. Oyların tutulduğu depoda kuşku verici bir yangın çıkmıştır. 2 Ekim 2018 tarihinde Behram Salihi çekilmiştir. Ne ibretlik bir manzaradır ki, 6 aydır hükümet kurulamamıştır. Irak Türkmenleri yeni hükümette görev bekliyorlar. Irak Türkmenleri, ülkedeki barış ortamı için önemlidir. Türkiye’nin bu konudaki tutumu tesirini gösterecektir. Adil Mehdi, Irak Türkmenlerini yok saymamalıdır.”