TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversite sınavlarının kaldırılması çağrısında bulundu. Detaylar haberimizde...

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye'de toplam üniversitelerin kontenjan sayısı 1 milyonu aşmaktadır. Pek çok üniversitenin kontenjanı dolmamaktadır. Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır. Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği sağlayarak, bütün evlatlarımız, ilgileri doğrultusunda hayata hazırlanmalıdır.

Üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z Kuşağı'ndan bahsediyor, sınav kuyusundan gençliğin nasıl çıkacağını kimse konuşmuyor. Buna karşın MHP dert etmiş, sınav maratonunda eriyip gitmelerine gönlü razı gelmemiştir. Manevi ve kültürel değerlerimizi özümsemiş, yeni gelişmelere açık, toplumsal duyarlılığı yüksek, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, demokrat, inançlı nesillerin yetişmesi Türkiye'nin kalkınma gayesini kamçılayacaktır."

SARIYER POSTA GAZETESİ