Yaşlıları gün boyu misafir edip, tecrübelerini çocuklara aktarma fırsatı veren proje hayata geçti.



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in en büyük projelerinden biri olan “Yaşlı Bakım Evi’’ görkemli bir törenle hizmete açıldı. Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Yaşlı Gündüz Bakımevi/ Kreşi adı verilen bina Bahçeköy’de ve 15 kişi kapasitesi ile hizmete girdi.

Sarıyer Belediyesi bu proje için atıl durumdaki bir binayı prefabrike sistemle tadil etti. Projenin ilerleyen süreçte, engelli ailelere ve yaşlılara hizmet eden Yaşam Köyü’ne dönüştürülmesi planlanıyor.

“Hizmet zincirine yeni bir halka eklendi”


yaslı_bakim_eviSarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açılış konuşmasında, “Zincire yeni bir halka ekledik. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Vatandaşın yanında olan bütün herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan bu tür yerlerin yapılmasında, birilerinin hep engel olmalarına rağmen hele Sarıyer’e milyonlarca dolar katkı sağlayan binalara sahip çıkmaya çalışan utanmazların gelip burada bu yaşlı bakım evini görmesini ısrarla istiyorum. Benzer yerlerin yaşatılması gerekiyor. Toplum olarak birlik olmazsak yaşamın tadına varamayız. Türk toplumu her zaman anasına, babasına atasına, çocuklarına sahip çıkar. Değerli Bahçeköylüler buranın sahipleri sizlersiniz. Bu tür açılışlarımız devam edecek. Geleneklerimizi sahiplenelim” ifadelerini kullandı.


Belediyeden dev hizmet


Binanın, bir tarafında “Semt Evi”, bir tarafında “Çocuk Gündüz Bakım Evi” ve “Yaşam Evi” bulunuyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen, yasli_bakim_evi260 yaş üstü yaşlılar sabah evlerinden “Yaşlı Gündüz Bakım Evi”ne getirilecek. Onları binada sertifikalı bir belediye personeli karşılayacak. Yaşlı Kreş Evi’ndeki, yaşlılar, düzenli olarak doktor ve psikolog kontrolünde tutulurken, ayda bir kez hamam olmak üzere, spor tesisleri ve her tür aktiviteden yararlanabilecekler. Yine yaşlılar, belli aralıklarla tiyatroya ve geziye götürülecekler. Yapılan protokol ile yaşlılar atlı terapilerden yararlanacaklar. Gün boyu yemek hizmeti bulunan binada, biri kadınlar için iki dinlenme odasının yanı sıra, hizmet ve hobi odası da mevcut.

Yaşlılara burs imkanı
yasli_bakim_evi3Ayrıca, Yaşlı Kreş Evi’nde, yaşlıların ürettiği resim, tasarım, dikiş, patik, tespih v.b. ürünlerin satışı da, yine ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine, “Yaşlı Burs”u olarak dönecek.
Böylece, yaşlılar bir taraftan üretip gelir elde ederken, diğer taraftan deneyimlerini çocuklara aktarma imkanı bulacaklar. Çocuklar ise ilgilendikleri branşın uzmanı bir yaşlının deneyimden yararlanırken, öte taraftan burs imkanına da sahip olacak.

Açılışa yoğun ilgi

Düzenlenen açılış programına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Sarıyer CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.
yasli_bakim_evi1