Bahçeköy’de girişinde bulunan tarihi su kemerleri bakımsızlıktan dolayı, S.O.S veriyor.

Bahçeköy’ün sembolü olan ve 1700’lü yıllarda 2. Mahmut tarafından yapılan su kemerleri, yetkililerin ilgisizliğinden dolayı kaderine ter edilmiş durumda. Bahçeköy sembolü olan tarihi su kemerlerinin durumu içler acısı.
“Tarihimiz gözümüzün önünde yok oluyor, kimse görmüyor”

Tarihimizin bu denli kaderine terk edilmesi ve yetkililerin herhangi bir çalışma yapmamasından şikayet eden Kemer Mahalle Muhtarı Nazif Artar,  konu ile ilgili gereken her yere başvuruda bulunduğunu ancak hiçbir kurumdan olumlu yanıt alamadıklarını dile getirerek, “Tarihimiz gözlerimizin önünde yok olurken, korunması için gereken her yere başvurdum ancak her hangi bir netice alamadım.  Tüm resmi kurumlar konuyu birbirine atıyor, olan da tarihimize oluyor. Su kemerlerinin üzerinde büyüyen ağaçlar ve zararlı bitkiler tarihi yapının dokusuna zarar vermekle kalmıyor; ağaçların büyümesiyle tahribat daha da artıyor” dedi.

ÇAREYİ BAŞKAN GENÇ'TE ARAYACAK!

1Gereken her yere başvuran Kemer Mahalle Muhtarı Nazif Artar, herhangi bir netice alamamasından yakınarak, “Konuyu Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bildireceğim. Şükrü beyin bu konularda çok hassas olduğunun bilincindeyim. Eğer bir çalışma yapılacaksa Şükrü Başkanın yapacağına inanıyorum” diyerek konuyu Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ileteceğini söyledi.

Levent PEHLİVANOĞLU