1927 yılında Sarıyer’i ziyaret edip Çırçır Suyu Mevkii’nde dinlenen Atatürk’ün ilçeye gelişinin 91. yıldönümü Çırçır piknik alanında kutlandı.

Sarıyer Belediyesi, Sarıyerliler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, Sarıyer Belediye meclis üyeleri, Sarıyer Belediyesi birim müdürleri, Sarıeyr Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, Sarıyer'de faaliyet gösteren STK temsilcileri ve çok sayıda Sarıyerli katıldı. Sarıyer Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Şef Zafer Gündoğdu, eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

“Bu bayrağı Sarıyer adına dalgalandıracağız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’ndan sonra programın açılış konuşmasını yapan Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, “Değerli Sarıyerliler, kıymetli Atatürkçüler hepiniz hoşgeldiniz. Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e bu organizasyonda bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Ayakta kaldığımız müddetçe bu davayı, bu bayrağı Sarıyer adına dalgalandırmaya devam edeceğiz. 1998 yılından bu yana her yıl düzenlediğimiz etkinlik Sarıyer projesidir. Boğazın incisi Sarıyer ise büyük bir değerdir. Burada yaşamak diğer bölgelerde ikamet edenlerin ideali ve hayalidir. İlçemizin kıymetini bilmek gerekiyor. ” ifadelerini kullandı.

“Atatürk, Sarıyer’e vefa gösterdi”

“Sarıyer tarihinde önemli bir günde birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, şöyle konuştu: Atatürk’ün Sarıyer’e gelip burada bir süre yaşaması basit bir olay değildir. Dönemin yöneticileri ve İstanbulluların bir çoğu düşmana teslim olmuş, hiçbir direnç göstermiyordu. Bu işgale karşı dik duran, çabalayan ve milli mücadeleye lojistik destek veren Sarıyer, Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir yere sahip oldu. Mustafa Kemal Atatürk’te vefa göstererek ilçemize gelmişti. Neden diğer ilçeler değil de Sarıyer? Bunun bir manası olmalıydı. İşte bu tarihi olayın arkasında yatan sebep budur. Atatürk, Sarıyerlilere verdiği önemi bu şekilde gösterdi.”

“Atatürk’ün izinde mücadele edeceğiz”

Programda söz alan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç,  “Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ümüzün Sarıyer’e gelişinin 91. yılı nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Atatürk’ün “Beni görmüş olmak sadece yüzümü görmüş olmak değil eserlerimi yaşatıyorsanız beni görmüş sayılırsınız” sözünü Sarıyer’de söylemiş olmasını da bugün ilk defa öğrendim. Son nefese kadar Atatürk’ün izinde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Genç’ten birlik mesajı

Etkinlikte farklı görüşlerden insanların bir araya geldiğine dikkat çeken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Tüm partilerden Sarıyerli vatandaşlar var. Yurtseverim, milliyetçiyim, ulusalcıyım, ben bu ülkeyi çok seviyorum diyorsak hepimize sorumluluklar düşüyor. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin gelmesiyle gönlündeki sevgiyle bugün sağanak yağış da olmadı. Bu hoş muhabbeti ve etkinlikleri sürdürmek çok önemli, yaşam sürüyor gelin bu yolu nasıl yürüyeceğimizin çarelerine bakalım” dedi.