İBB SEÇİMİNİ PEHLİVANOĞLU’NA DEĞERLENDİRDİLER

Hülya Yavuz Tuncay öncülüğünde Garaj Organizasyon İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul İkinci El Festivali’ne katılan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Antalya Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve Antalya Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, 23 Haziran seçimini Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na değerlendirdi.

Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen İstanbul İkinci El Festivali’nde vatandaşlar ile bir araya gelen Cavit Arı, İsmail Erdem, Mustafa Geyikçi ve Mustafa Köleoğlu, YSK kararıyla yenilenecek olan İBB seçimi ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Köleoğlu’ndan Başkan Genç’e övgü

Seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer’de bulunduğunu söyleyen Antalya Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “İBB Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek olmak amacıyla İstanbul’da bulunuyorum. Seçim sona erene kadar da sahada olmaya devam edeceğim. Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in, kendinde o gücün olduğuna inandığı ana kadar görevini sürdüreceğini düşünüyorum. Sarıyer’e ilk kez gelmeme rağmen yaşanabilir bir semt olduğuna tanık oldum. Özellikle esnafımızı dolaşırken, insanların yüzünün güldüğünü ve mutlu olduklarını gördüm. Bu konu benim için çok önemli. Çünkü bu insanlar toplumun bir yansımadır. Eğer esnafı mutlu edebiliyorsanız vatandaşı da mutlu edebilirsiniz. Bu yüzden Şükrü Başkanı çok başarılı buldum” dedi.

“Türkiye’nin kaderi değişecek”

Şükrü Genç ile aynı okuldan mezun olduğunu belirten Antalya Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Sarıyer’de, gençlik yıllarımız ile şuan arasında büyük gelişmeler var. Siyasetçiler 23 Haziran’da yapılacak olan seçimi farklı bir boyuta taşıdı. Türkiye’nin genel siyasetini belirleyecek bir seçim havasına büründü. Tüm siyasiler İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah her şey çok güzel olacak. Bu seçimden sonra Türkiye’nin kaderi değişecek” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer, dünyanın en güzel bölgelerinden biri”

Sarıyer’in çok sayıda güzelliğini keşfettiğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin Sarıyer’de görevlendirdiği bir milletvekili olarak burada seçim çalışmalarını sürdürüyorum. Bu görevim Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı alana kadar devam edecek. Yılda 3-4 kez İstanbul’a gelirim. Bu gelişlerimde de mutlaka Sarıyer’i ziyaret ederim. Yaklaşık 3 haftadır ilçedeyim. Bu süreçte daha önce fark edemediğim özelliği ve güzelliği keşfettim. Burada belediyenin çok güzel çalışmaları var. Başkan vatandaş ile iç içe. Ayrıca ilçe sakinlerinin dayanışma ruhu çok yüksek ve birbirlerini tanıyorlar. Anadolu’nun sıcaklığını İstanbul’un kültürüyle buluşturan bir Sarıyer ortamını yaşadım. Hem doğal güzelliği hem de insanıyla dünyanın en güzel bölgelerinden biri olduğunu söylemeliyim” diye konuştu.

“Bu durum akılla, izanla anlatılamaz”

Arı, “Türkiye’de yıllardır seçim yapılıyor. Her seçim döneminde değişik şekillerde tüm partiler sonuçlara itiraz edebiliyor. YSK’nın almış olduğu ilke kararları vardır. Bu kararlar çerçevesinde somut belgeye dayalı olmadan yapılan itirazların hepsi reddedilir. 31 Mart’ta İstanbul’da çok sağlıklı bir seçim yapıldı. Aynı zarfa 4 oy pusulası atıldı. Ancak YSK bunların 3 tanesini geçerli, 1 tanesini geçersiz saydı. Bu durum akılla, izanla anlatılamaz. İlk kez böyle bir şey yaşanıyor. Eğer seçimi AK Parti kazansaydı böyle bir şeyin yaşanması mümkün olmazdı” dedi.

“Ekrem İmamoğlu’na başkanlık yetkisini vereceğiz”

“İtiraz süreci ve karar aşamasında yaklaşık 1 ay gibi bir süreç yaşandı” diyen Arı, şöyle konuştu: “İlk olarak Maltepe’de itiraz edildi. Ardından Büyükçekmece’de itiraz nedenleri oluşturulmaya çalışıldı. Ancak hiç biri YSK kararının içerisinde değil. Demek ki hepsi uydurma iddialar. YSK hiçbir neden bulamadı ve son olarak sandık kurullarının oluşumuyla alakalı saçma sapan bir nedene dayalı karar verdi. Bu kurulların oluşumu seçim kurullarının görevidir. Bu sürece Cumhuriyet Halk Partisi’nin ya da adayının dahil olması mümkün değil. Kaldı ki hepimiz oy kullanıyoruz. Sandıkta görevli kişinin seçmene etkisi ne olabilir? Kısa ve öz söylüyorum; İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Hukuksuz ve usulsüz yere Ekrem Beyin elinden alınan bu yetkiyi İstanbulluların hak ve adalet duygusu içerisinde 23 Haziran’da bir kez daha vereceğiz.”

“24 Haziran’da Yaz mevsimini yaşayacağız”

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ise şunları söyledi: “Milletvekilim ve belediye başkanlarım Sarıyer için kullandığımız ‘Hoşgörünün, barışın, güvenin, huzurun kenti’ sözünü tanımladılar. Son 2 aydır bölge vekillerinden çok Milletvekili Cavit Arı ile görüşüyoruz. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılan her çalışmada yanımızdalar. Ayrıca Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biri olan Mustafa Köleoğlu ve Mustafa Geyikçi Başkanımız da buradalar. Tabi diğer illerden gelen vekil ve başkanlarda Ekrem İmamoğlu’na destek veriyor. Onların desteği ile 24 Haziran Pazartesi günü Yaz mevsimini yaşayacağız.”