AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan, Sarıyer Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumunda Anneler Günü vurgusu yaptı.

Kısa bir süre annesi Fürizan Unan kaybeden Unan, meclis konuşmasında duygusal anlar yaşarak sözlerine şöyle devam etti. “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” hadisiyle müjdelenmiş annelerimizi bir gün değil her gün hürmetle anmak yaşam felsefemiz olmalıdır” dedi.

“Güçlü toplumların yapı taşıdır annelerimiz”

“Sevgi, merhamet, şefkat ve fedakarlığın timsali, cennet annelerin ayaklarının altındadır” hadisiyle müjdelenmiş annelerimizi bir gün değil her gün hürmetle anmak yaşam felsefemiz olmalıdır olduğunu belirten Unan, konuşmasına şöyle devam etti. “Sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinde ilk öğretmen, yetiştirdiği bireyler de güçlü toplumların yapı taşıdır annelerimiz. Bu bilinçle, iktidara geldiğimiz ilk günden itibaren hayatın her alanında olduğu gibi çalışma hayatında da annelerimizin yasal haklarını iyileştirecek birçok düzenlemelerde bulunduk. Kadınlara anne oldukları dönemde ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocuklarda 6 ay yarı zamanlı tam ücretli, çocuğun engelli olması durumunda ise 12 ay süre ile ücretli yarı zamanlı çalışma hakkı tanınmıştır. Çocuğu olan çalışanlara mecburi ilk ve orta öğretim çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışma hakkı getirilmiştir. Aynı haklardan evlat edinen ebeveynlerin de yararlanması sağlanmıştır” dedi.

“Annelerimizin haklarını ödeyemeyiz”

Konuşmasına devam eden Unan, “Çalışanların her ne şekilde olursa olsun gece postasında yedi buçuk saatten fazla çalıştırılmaması karara bağlanırken işverenlerin, kadın çalışanların her bir çocuğu için aylık brüt asgari ücretin yüzde 50’sinin kreş ve bakım evlerine doğrudan ödenmesi şartıyla, tutarın gelir vergisinden düşülmesi sağlanmıştır. Emeklilikte çocuk borçlanması yanı sıra engelli annelerine erken emeklilik hakkı getirilmiştir. Birçok yasal düzenlemeyle her zaman annelerimizin yanında olduğumuzu hatırlatıyor, bu vesile ile başta vatan uğruna korkusuzca şehit olan annelerimizin, aynı cesaretle gazi olan annelerimizin, toprak, bayrak ve mukaddesat uğruna can vermiş şehit annelerimizin, özel çocuklarını ayrı bir özveriyle büyüten engelli annelerimizin, evlatlarının geleceği günü büyük kararlılıkla bekleyen Diyarbakır anneleri ve tüm annelerimizin “Anneler Gününü” kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.