AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan, her fırsatta amatör spora verdiği önergelerle destek vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz meclis toplantısında Sarıyer’deki spor kulüpleri için; araç tahsisi, nakdi yardım, ödüllerle teşvik konularında önerge veren Unan’nın bu girişimi amatör branşlarda büyük ilgi gördü.

“Spora ödülle teşvik edilmesi çok önemli”

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan, meclis konuşmasında şunları söyledi; “Sporcularımızın ve gençlerimizin verilecek ödüllerle teşvik edilmesi çok önemlidir. Belediyemizin geçen ay gündeme gelen ödül yönetmeliğiyle ilgili birtakım önerilerim olacaktır. 5216 ve 5393 sayılı Büyükşehir Belediye kanununun 7., 14. Ve 15. maddelerinin 1. fıkrasının M ve B bentlerini inceledik, bir çalışma yaptık. Verilecek ödüllerin çoğunun Sarıyer ilçemiz ve kulüplerinin daha kolay ulaşabileceği İstanbul şampiyonluklarının zorluk derecesi daha düşük olduğu için ve ferdi şampiyonaların fazla olduğu atletizm, boks, judo, karate, taekwondo vs. branşlarda küçükten yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde çok fazla şampiyon çıkarır. Bu ciddi maddi külfet getireceği için hedef şampiyonun ve ödüllerin İstanbul şampiyonlukları yerine Türkiye şampiyonluklarına yönlendirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. İstanbul şampiyonalarında takım derecelerine ödül verilmesi olabilir. Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nadir Günday’a ve çalışma ekibine şahsım, grubum ve ilçe spor kulüpleri adına teşekkür ediyorum.”

SARIYER POSTA