CHP Beşiktaş, Şişli ilçe örgütü ile sabah kahvaltısında buluşan CHP 2.bölge Milletvekili aday adayı Op. Dr. Cengiz Alp'e yoğun ilgi vardı.


Seçim bölgesinde çalışmalarını sürdüren CHP 2.bölge Milletvekili aday adayı Op. Dr. Cengiz Alp, düzenlediği kahvaltılı tanıtım toplantısında Beşiktaş, Şişli ilçelerine  örgütleriyle bir araya geldi. yoğun ilgilin olduğu toplantıda konuklar oturacak yer bulmakta zorlandı. Dr. Cengiz Alp, toplantıya katılan Örgüt üyeleri ve misafirler ile tek tek ilgilendi.

cengo (57)_800x530Toplantıda konuşan Dr. Cengiz Alp, demokrasi vurgusu yaptı. Türkiye'de değişim sürecinin CHP ile başladığını belirten Alp, "Partimiz CHP’si Ülkemiz demokrasi için köklü geleneklere sahip olduğunu Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan demokratik süreç İsmet İnönü ile devam etmiştir. Elinde iktidar bulunan CHP’si Çok partili sisteme geçerek iktidarı kaybetme pahasına demokrasi demiş olması Rahmetli İsmet İnönü’nün şu sözünü çok önemsiyorum ‘’İktidardan değil itibardan düşmemektir önemli olan ‘’ bu sözü ile elinde bulunan iktidarı demokrat partiye bırakıp gitmiş bir önderlikten geliyoruz demokrasi bizim genlerimizde mevcuttur . Bu gün bizler İsmet İnönü’ye yeteri kadar sahip çıktığımız kanısında değilim bu bizlerin çok önemli bir eksiğidir " şeklinde konuştu.

Alp, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Toprak işleyenin Su kullananındır” o tarihlerde yine CHP öncülüğünde ülkemizde bir değişim süreci başlamış oldu . Yine 12 eylül sonrası siyaset sahnesinde yer alan Prof. Aydın Güven Gürkan’ın gurubu olan bir partisini hiç tereddütsüz SODEP ile birleştirerek oldukça önemli bir görevi yerine getirdiğini İkinci İnönü dönemi olarak tarihimizde yer alan Erdal İnönü Dönemi ki Başbakan yardımcısı iken partisini şu an İstanbul il başkanımız sevgili Murat Karayalçın’a kongreyle teslim edip gitmesini bilmiştir"