Derik Kaymakamı Fatih Safitürk için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idamla ilgili "George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor"dedi.
Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesinde ön safta yer alırken cenaze namazını şehidin babası kıldırdı.

“ALLAH’IN İZNİYLE BUNLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Kazıyamazsak bizler İndi İlahi'de bunun hesabını veremeyiz. Bu mücadele sürecek. Yeter ki sevgili kardeşlerim bir olalım. Birbirimizi ne olur allah için sevelim. Bunu yaptığımızda er geç zafere ulaşacağız. Bu ülkede Muhammed Fatih'ler evelallah bitmez. Bunların kökünü kazıyacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

"ALLAH NE DEMİŞ BİZİ O İLGİLENDİRİYOR"

Erdoğan konuşmasında şöyle dedi: “Rabbimizin bizlere buyurduğu gibi bizler bu işte kararlı davrandığımız sürece onun bize vaadi olan zafere ulaşacağız. Biz de bu şekilde gidiyoruz. Bu konuda ben milletimin hassasiyetini biliyorum. İdam ile ilgili konu TBMM'nin gündeminde. Bununla ilgili kararı Batı değil biz veririz. Millletimin ne istediği aslolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor."