ali rıza zaman

Sarıyer siyaset, ticaret ve sosyal hayatının renkli ve sevilen ismi Ali Rıza Zaman, AK Parti'den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı oldu...

Sarıyer'in her kesim tarafından sevilen simalarından Ali Rıza Zaman, AK Parti'den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Bir dönem sol görüşlü partilerde yer alan ve DSP Sarıyer İlçe Başkanlığı da yapan Ali Rıza Zaman, Sarıyer siyaset, ticaret, sosyal ve spor camialarının yakından tanıdığı isimlerden. Yıllarca Maden Spor'da başkanlık, bir dönem Sarıyer Spor Kulübü'nde yöneticilik, halen de Maden Spor'da hem başkan, hem de futbolculuk yapan Ali Rıza Zaman, renkli kişiliği ile her kesimden Sarıyerli tarafından sevilmesiyle bilinmekte.

Adaylık resmi müracaatını AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığına bizzat teslim eden Ali Rıza Zaman, Sarıyer Posta'ya yaptığı açıklamada Türkiye'nin genel durumuna ve Sarıyer Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu kendine has cümlelerle anlattı.

Toplumun özellikle ayrımcılık, kavga ve kaos ortamına sürüklendiğinin altını çizen Zaman, bu sorunların sevgi ile aşılabileceğinin altını çizerken, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye aydınlık geleceği için çizdiği vizyonu desteklemek adına yapabileceğim ne varsa her zaman göreve hazırım. Buna göre şimdi Sarıyer için, milletimiz için, elimizi taşın altına koyma zamanı geldi. Bu davada üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırım. Bu güne dek kol kola, omuz omuza yürüdüğüm Sarıyerli arkadaş ve kardeşlerimle bundan sonra da Sarıyer menfaati icabı güzel yollar kat edeceğimize inanıyorum" dedi.

Zaman, sadece Sarıyer'de değil yurt dışı ve Türkiye'nin pek çok yerinde de tanınan Ali Rıza Zaman Aday gösterilmesi durumunda AK Partiye en az 15 bin ilave oy kazandıracağının altını çizdi.

ALİ RIZA ZAMAN KİMDİR 

1967 yılında Trabzon’un Tonya köyünde doğdum, 7 yaşında İstanbul’a geldik. Okula 7 yaşında başlamama rağmen, seviyeme uygun gördükleri 3. sınıftan başlattılar. Makine bölümünü bitirerek gemilerde çarkçıbaşı oldum. Ancak mesleği bir süre yaptım ve arsa işi ile ilgilenmeye başladım.

HAYAT DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ÖĞRENMEK VAR 

Hayat devam ettiği sürece her gün yeni bir gün, sürekli öğrenmek var insanın doğasında. Başka bir proje, başka bir fikir çıkıyor. İnsanı heyecanlandıran oradan elde edeceğiniz maddi kazanç değildir. Asıl heyecanlandıran şey projenin kendisidir ve böyle de olmalıdır kişiler için. Projelere pozitif bir enerji katmak bizim arzumuz. Zor koşullardan gelip zoru başarmış insanlar için eğer bir anlam çıkarmak gerekiyorsa ben paranın başaramayacağı şeyler satın almayı seviyorum. Mesela; sevgi. Bunu para ile satın alamazsınız. Sevgi için, inandırmanız lazım, güven lazım.

AMERİKA'DA ROCK'N ROLL KARADENİZ'DE HORON 

Orijinal bir köylüyüm ben… Özgür ruhlu biri… Amerika’da rock roll yaparken, Karadeniz’de horon oynayan, doğayı seven ve doğanın insanın stresini bir şekilde emdiğine inanan bir kişiyim… Bazen 7 yaşında bir çocuğun örnek aldığı ağabeyi, bazen bir teyzenin evladı, yani gönlü herkese açık biriyim. Köylü olduğumuz için yaşantımızın kaynağını doğadan alırız. Ata binip dolaşmak, domates, biber ekip, misafirlerime ikram etmeyi severim. İnsanın içinde kişilik sorunu olmamasını sağlar, egoyu temizler. Komplekslerden arındırır doğa.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Sarıyer ve ülkemizdeki birçok toplumsal derneğin ya yöneticisi ya üyesiyim. Son olarak Dünya Yaşlılık Derneği ile birlikte Ankara Ayaş’ta çocuklar için kurulacak olan ekolojik yaşam çiftliği projesini, İstanbul’da da oluşturmak çalışmalarımız devam etmekte. Biz yaşlılarımız için ne yaparsak bizden sonraki nesilde aynısını yapacak. Büyüğe saygı, küçüğe sevgide çok netim.

VEREMİ DOĞA SAYESİNDE ATLATTIM 

Babamı, sonra kardeşimi çok erken yaşta kaybettiğim için stresten verem olmuşum. Doktora gitmeyi sevmem. Çok öksürdüğüm için film çekildi. Ciğerlerime duman dolmuş. Bu halde bile çok işim olduğunu şu anda hastanede yatamayacağımı söyledim doktorlara. Antalya’nın bir köyüne dinlenmeye gittim. Dışarda dolaşırken yaşlı bir teyze gördüm, halini hatırını sordum, onunla ilgilenmem çok hoşuna gitmiş, beni verandasında çay içmeye çağırdı. Oranın köylüsü sandığım teyze meğer oranın ağasıymış. Bu arada tabi çok öksürüyorum. Neden bu kadar öksürdüğümü sorunca anlattım. Evine girdi, keçiboynuzuna bir şeyler kattı ve 3 ay boyunca içmemi söyledi. Film çektirdiğimde hiçbir şeyin kalmadığını söylediklerinde kulaklarıma inanamamıştım. Hayatım kurtulmuştu. Ne zaman kimden ne keramet geleceğini bilemiyor insan.

BAŞARININ SIRRI İNANMAKTIR 

Sabır, şükretmek, azimle çalışmaya devam etmek. Hemen yıkılıp pes etmemek, herşeye rağmen en kötü durumda bile yıkılmamak ve en önemlisi de inanmak.

GENÇLERİ KORUMALI VE GÜZEL ŞEYLERE TEŞVİK ETMELİYİZ 

24 yaşındaki kardeşimi çok genç yaşta kaybetmiş biri olarak benim için gençler belki de bir zaaf. Bir zaaf olmaktan öte onların azimli, çalışmaya hevesli kötü alışkanlıklardan arınmış ve en önemlisi de özentiden arınmış dinamik gençler yetiştirmek zorundayız.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak başarılar dileriz…