Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un 39 ilçesini gezecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Sarıyer Merkez’deki seçim çadırını ziyaret etti. Burada vatandaşa hitap eden Akşener, Ekrem İmamoğlu’nu İBB Başkanı yapacaklarını söyledi.

Sarıyer’in girişindeki İYİ Parti ve CHP seçim çadırını ziyaret eden Akşener’i; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Antalya Milletvekili Suzan Şahin, CHP Hatay Milletvekili Cavit Arı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

“Seçimi açık ara kazandırmak için gayret ediyoruz”

23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için çalışmalarını sahada sürdüren Meral Akşener, Sarıyer’e geldi. Akşener’in coşkulu bir kalabalık karşıladı. Burada kendisini bekleyen Sarıyerlilere hitap eden Akşener, “31 Mart gecesi bir şey oldu. İstanbullunun iradesi gasp edildi. Ekrem kardeşimin şahsında esasında İstanbullunun sandığa attığı oylara el konuldu. Hırsızlık yapıldı, gasp edildi. Bunun adı milli irade gaspıdır. Sandığın tekmelenmesidir. Bu bir sivil darbe sonucu seçimin yenilenmesidir. Ekrem İmamoğlu şu anda aday değildir. Ekrem İmamoğlu şu anda İstanbul Belediye Başkanıdır. Elinden mazbatası alınmıştır. Bu sefer açık ara kazandırmak için gayret ediyoruz” dedi.

Akşener’den provokasyon uyarısı

CHP ve İYİ partilileri olası provokasyonlara karşı uyaran Akşener, gergin bir atmosferde seçime gidildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Büyük bir asabiyet var ve bu asabiyetin önüne geçmek için siz sinirlerinizi aldıracaksınız. Ben 1 Nisan’dan itibaren yemin ettim 'asabileşmeyeceğim' diye. Asabi bir insan olduğumu biliyorsunuz neticede. Siz de asla sinirlenmeyeceksiniz. Bu 10 günü büyük bir olgunluk içerisinde geçireceksiniz. Ben arkadaşlara 'yanağınıza tokat atarlarsa öbürünü çevirin' diyorum. Onlar 'o kadar da değil diyor' ama o kadar uzun boylu. Asla ve asla kavgaya, gürültüye müsaade etmeyeceksiniz. Hayırlısı deyip geçeceksiniz.”

Akşener’e hediye takdim ettiler

Konuşmanın ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meral Akşener’e Sarıyer’i temsil eden bir sembolik heykel hediye ederken, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur ise Akşener’in isminin yazdığı Sarıyer forması takdim etti.