AK Parti'nin Yeni Türkiye Digital Ofisi'nin resmi açılışı bugün yapıldı. Maslak'ta bir iş hanında faaliyet gösterecek ofiste 200 kişi çift vardiya olarak görev yapmaya başladı.

AK Parti'nin Yeni Türkiye Digital Ofisi'nin resmi açılışı bugün yapıldı. Açılış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından gerçekleştirildi.

"BAZEN SAPMALAR OLUYORDU..."

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Biz zaten sosyal medyayı önceden de etkili kullanmaya hep gayret ettik. Ama bazen de tam kontrolünüz olmayabiliyordu. Bazen sapmalar oluyordu. Şimdi tek merkezden, kendi kurumsal kimliğimizle, bütün sosyal medya platformundaki hesaplarımızı bilerek ve bunu sizlerle de paylaşacağız." dedi.
İlk defa bir siyasi partinin böyle bir kurumsal merkez kurduğunu söyleyen Atalay, "Sadece seçim dönemi için değil, seçimden sonraya da uzanacak parti çalışmalarımızda kullanacağımız önemli bir platform olarak kullanacağız burayı." diye konuştu.

4 AYRI EKİP ÇALIŞACAK

Yeni Türkiye Digital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel de merkezin işleyişiyle ilgili bilgi verdi. Merkezin farklı ekiplerden oluştuğunu söyleyen Yücel, "Bunlardan birincisi içerik üretimi ekimiz. İkincisi etkileşimi sağlayacak, yayılımı sağlayacak bir ekimiz var. 4 adet 45 kişilik ekipler var. Bu ekipler kampanyayı sahaya yayacak." dedi.

"AKTROL BİRAZ KAMUOYUNUN OLUŞTURDUĞU BİR SÖYLEMDİR"

Kamuoyunda oluşan "Aktrol" algısıyla ilgili bir soruya yanıt veren Yücel, "AK Parti'nin digital medya stratejisini Yeni Türkiye Digital Ofisi yürütmektedir. Adresimiz bundan sonra hepinizce malumdur. Hepinizi bekleriz. İstediğiniz her türlü soruyu bize sorabilirsiniz." dedi.
"Bizim görevimiz sahayı, teşkilatı bilgilendirmek. İçerik üretmek. Kampanyayı tahkim etmek ama aynı zamanda medyayı bu konu hakkında bilgilendirmektir." diyen Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni Türkiye Digital Ofisinde Aktrol diye bir kadro yoktur. Yeni Türkiye Digital Ofisinde digital analistler çalışır, kreatif direktörler çalışır. Sosyologlar çalışır. Metin yazarları çalışır. Sosyologlar çalışır. Yabancı dil bilen insanlar çalışır. Siyasal iletişim uzmanları çalışır. Görsel tasarım ekipleri çalışır. Aktrol biraz kamuoyunun oluşturduğu bir söylemdir. Yeni Türkiye Digital Ofisinde çalışanlar yukarıdaki saydığım disiplinlerdir. Bizim kapımız 7-24 herkese açık. Burası bir kampanya merkezidir. Bir mahremiyeti vardır ama bu mahremiyet, trollükle açıklanabilecek bir mahremiyet çerçevesi değildir."

PLATFORM BURASIDIR

Beşir Atalay da "AK Partinin sosyal medya koordinasyonu buraya aittir." diyerek "Gençlik kollarımızın çalışmalarını burayla irtibatladık. Buranın mesajını onlar esas alacaklar. Bizim seçim kampanyamız, strateji ekibimiz var genel merkezde, onun başında ben varım. Mesajlarımızı biz zaten paylaşıyoruz. Bizim sorumluluğumuzu alacağımız sosyal medya platformu burasıdır." şeklinde konuştu.