AA30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçim için AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy oldu. Eski Belediye Başkanı Özsoy, yeni partisini seçimde temsil edip, başkanlık koltuğunu CHP’den almaya çalışacak.

AK Partililer ise Sedat Özsoy’la güçlerine güç kattıklarını düşünürken, CHP cephesinden bakış ise tam tersi olarak yansıyor. Çünkü ANAP’tan belediye başkanlığı yapıp, bir önceki seçimde MHP’den aday olan Sedat Özsoy’un, siyasi kulislerde CHP’den de aday gösterilebileceği konuşulurken kendisinin AK Parti’ye geçmesi ve aday olması, bu partinin Sarıyer’de güç kaybetmesi olarak yorumlanıyor.

‘Sedat Özsoy’un AK Parti’den aday olmasını nasıl yorumluyorsunuz?’ şeklinde bir soru yönelttiğimiz CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile CHP Belediye Başkan aday adaylarından şu cevaplar geldi;

5AMehmet DENİZ

“SEDAT ÖZSOY’U ABARTMAYA GEREK YOK”

“Sedat Özsoy’u rakip olarak görmüyorum. Başka biri de olsa fark etmezdi. CHP bu seçimde Sarıyer’de büyük fark atacak. Biz kendimizi Sarıyer’i kazanmış sayıyor, Büyükşehir için çalışıyoruz. Her gün bir başka yerde toplantılar yapıyoruz, ama AKP hiçbir yerde yok.

Sedat Özsoy’un aday olması ise bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü bu seçimde adaylar değil, partiler yarışacak. AK Parti ile ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bu patiden ülke genelinde bir yaprak dökümüne neden oldu, daha da devam edecek. CHP zaten her bakımdan AKP’nin önünde gidiyor. Sedat Özsoy’un fazla bir oyu olduğunu da sanmıyorum. Çünkü 2009 seçiminde MHP adayıyken yüzde 18,4 oranında oy aldı, MHP’nin il genel meclisi seçimi oyu ise yüzde 14’tü. Bir partinin ne kadar oy potansiyeline sahip olduğu il genel meclisi seçiminde belli olur. Yani MHP’nin Sarıyer’de ortalama yüzde 15 oyu var. Demek ki Sedat Özsoy 1Ayüzde 4 oy getirebilmiş. Özsoy’u abartmaya gerek yok. ANAP’ayken 26 bin oy aldı, MHP’de de 26 bin oy aldı. Ancak bu kadar oy toplayabiliyor. Ayrıca eski ANAP ve DYP’den bize bir yöneliş var. Sedat Özsoy’un yol arkadaşları bize geliyor. CHP olarak kendimizi Sarıyer’de seçimi almış görüyoruz.”

Dr. Cengiz ALP

“BU OLAY AKP’NİN SARIYER’DE GÜÇ KAYBETTİĞİNİ GÖSTERİYOR”

“Sedat Özsoy’un aday gösterilmesi, AK Parti’nin Sarıyer’de güç kaybettiğinin ifadesidir. Bu durum AK Parti’nin kendi gücüyle Sarıyer’de seçimi almaya yetmeyeceğine inanmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle farklı kesimlerden oy kazanabilmek için çaba harcıyorlar. AKP’nin Sarıyer’de güç kaybettiğini düşünüyorum. Ancak CHP her şekilde Sarıyer’de yerel seçimi alacaktır.”4A

Dr. Cengiz TAMER



“PARTİ ÖNEMLİ AMA EKİP DE ÇOK ÖNEMLİ”


“Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Neticede siyaset bir yarıştır. Kim Sarıyer halkını daha kaliteli ve iyi hizmet vereceği yönünde inandırabilirse, ipi göğüsleyecektir. Parti önemli ama ekip de çok önemli. Ekibin ehliyetli, projeleri olan, Sarıyer’e kaliteli hizmet getirecek bir yapısı olmalı. Sedat Özsoy önceden beri tanıdığım, sevip, saydığım bir insan. Güzel, nezaketli, kaliteli bir yarış olmasını diliyorum. Bu yarıştan da Sarıyer halkı adına büyük hizmetler çıkmasını bekliyorum.”

6AErol AYDIN

“PARTİ DIŞINDAN BİRİNİ ADAY GÖSTERMELERİ AKP’NİN KENDİ İÇ SORUNUDUR”

“AKP aday konusunda seçimini yaptı, biz de yapacağız. Parti dışından birini aday göstermeleri ise AKP’nin kendi iç sorunudur. Biz düşman değiliz, sadece rakibiz. Seçim bir yarıştır, bu yarışta partim beni aday gösterirse kendime güveniyor ve seçimi kazanacağımdan da hiç kuşku duymuyorum. Sarıyer’de tereddütsüz kazanırım, bu konuda hiçbir sıkıntım yok. Hayırlısı olsun.”


Av. Necati YILDIRIM7A


“PROJELERİ OLAN, YATIRIMLAR YAPAN DEĞİL, DURUMU İDARE EDEN BİR BAŞKANLIK YAPTI”

“Sarıyerli maalesef kendi adayını kendi seçemiyor. AK Parti de bu seçimiyle ideolojik bir yapısı olmadığını, ne olursa olsun, kiminle olursa olsun seçimi alalım düşüncesiyle alınmış bir karar olarak görüyorum. Oysa ki bu partide Şems Çakıroğlu gibi parti tabanından yetişmiş, partiye emek vermiş kişiler de var. Sedat Özsoy Sarıyer’de bir dönem belediye başkanlığı yaptı, ayrıca iki seçime girdi ikisini de kaybetti. Projeleri olan, yatırımlar yapan bir başkan değil, durumu idare eden bir başkan oldu. Sarıyer’e cesur, atak, bilgili, projeleri olan bir başkan lazım. Partim beni belediye başkan adayı gösterirse Sedat Özsoy karşısında seçimi kesinlikle kazanırım. Bunu herkes biliyor. Sedat Ösoy Sarıyerli diye özel bir durumu yok, biz de Sarıyerliyiz ve benim ondan daha fazla çevrem var. Ayrıca AKP seçimde kimi aday gösterirse göstersin CHP Sarıyer’de seçimi kazanacaktır bundan hiç kuşkumuz yok.”

(Tuncay DAĞLI)

Not: Belediye Başkanı Şükrü Genç ve diğer aday adaylarının da görüşlerini aldığımızda haberimize ekleyeceğiz.