96_282014 Martı’ndaki yerel seçime hazırlanan AK Parti Sarıyer Teşkilatı, ilçe yöneticileri ve aday adaylarıyla birlikte iktidar yürüyüşünde bulunup, adeta gövde gösterisi yaptı.

AK Partililer kalabalık bir grupla Büyükdere’den Sarıyer Merkez’e yürürken çok sayıda partili de korteje katılım gösterdi.

AK Parti’nin Sarıyer merkezdeki seçim koordinasyon merkezinin açılışı büyük bir coşkuya sahne oldu. Büyükdere’deki Sarıyer Belediyesi’nin önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişiHer yer Tayyip, her yer 96_47Erdoğan. Dik dur eğilme Sarıyer seninle” sloganlarıyla Sarıyer Merkez'e yürüdü. İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İstanbul Milletvekili İsmail Safi ile birlikte belediye başkan aday adaylarıyla kol kola yürüdü. Kalabalığın yoğun olması zaman zaman trafiğin tıkanmasına neden oldu.

SARIYER MERKEZ'DE COŞKU DAHA DA ARTTI

Ellerinde “Köprü ve yol medeniyettir, 3. Köprüyü istiyoruz” pankartlarıyla yürüyen binlerce kişiye binalardan ve araçlarından vatandaşlar da el sallayarak destek verdi. Kalabalığın Seçim 96_4Koordinasyon Merkezi'nin önüne gelmesiyle coşku daha da arttı. İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılımıyla açılış büyük bir mitinge dönüştü. Babuşçu ve Topbaş’ın konuşmaları sırasında sık sık, “Sarıyer bizimdir İstanbul bizim” sloganları atıldı.

HÜSEYİN ÖZDEMİR: "YENİ BÜYÜK SARIYER İÇİN YOLA ÇIKTIK"

İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, konuşmaya başladığı sırada kalabalık, “Sarıyer seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Başkan 96_139Özdemir, “Yeni büyük Sarıyer sloganıyla yola çıktık. İktidar yürüyüşümüzü başlattık. Bu coşku gösteriyor ki Sarıyer Allah’ın izniyle AK Parti belediyeciliğine kavuşacak. Ve kaybettiği 5 yılı geri kazanacak” dedi. 

KADİR TOPBAŞ; "SARIYER’DE DESTAN YAZACAĞIZ"

Özdemir’den sonra söz alan İBB Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul'u geleceğe taşıyoruz Sarıyer'i de geleceğe taşıyoruz. Beraberce yarınlara hazırlıyoruz. Çok çalışacağız, yapılacak çok işimiz var. Bu ülke hak ettiği yere gelmelidir. 11 yıllık iktidarımızda Türkiye'nin nasıl mesafeler 96_165kat ettiğini yabancılar hayretle izliyorlar. İstanbul'da bizi söz sahibi yapan vatandaşlarımız yaptığımız tüm hizmetlere katkı sundu bizlere destek verdi. Biz ben ne olacağım değil, vatanımız, ülkemiz ve partimiz ne olacak diyenlerdeniz. Sarıyerlinin uygun gördüğü, sizlerin koluna gireceğiniz bir kardeşimizle Sarıyer'de destanlar yazacağız. 5 yıllık kesintiden sonra Sarıyer tekrar yerel hizmete kavuşacak. Sarıyer'i artık bugünden sonra AK Partili bir belediye varmış gibi kabul ediyorum” dedi.

AZİZ BABUŞÇU: “SARIYER’İN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN VARIZ”

96_154Otobüsün üzerinden kalabalığa seslenen Babuşçu şöyle konuştu: “Biz yapmamız gerekenin en iyisini yapma konusunda kararlıyız. Akması gerektiği halde sırtımızda tek ter damlası bırakmamaya söz veriyor muyuz? O zaman Sarıyer sizindir. Yeter ki biz yapmamız gerekenin en iyisini yapalım, akması gerektiği halde sırtımızda bir tek damla ter bırakmayalım, o zaman sandıktan çıkacak olan sonuç bizi de Sarıyer’i de memnun edecek olan sonuçtur. Biz burada hep hizmetlerimizle var olduk. Biz 153 yılın hayali olan Sultan Abdülhamid’in ilk çalışmalarını yaptığı Marmaray’ı cumhuriyetin 90.yılında cumhuriyetimizi yüceltecek bir hizmet olarak açarken, birileri küfür etmekten, hakaret etmekten vazgeçmedi. Ama biz milletimizin hizmetkârı olan bir 96_138partiyiz. İstanbul’da biz her gün yeni bir projeyi hayata geçirirken, yarınlar için daha yeni projelerin çalışmalarını yapıyoruz. Sarıyer’deki tünel bile Sarıyer’in trafiğini nasıl rahatlattığını en iyi sizler biliyor ve hissediyorsunuz. Sarıyer’in kendine has problemlerinde adım adım ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için biz varız. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki marka değeriyle İstanbul’un tüm ilçeleri tanışmayı hak ediyor” diye konuştu. Babuşçu konuşmasının ardından belediye başkan aday adaylarını otobüsün üstüne çağırarak tanıttı.

BABUŞÇU, AK PARTİ’YE GEÇEN MHP’LİLERE ROZETLERİNİ TAKTI

96_169Babuşçu daha sonra yönetimiyle birlikte AK Parti’ye geçen eski MHP Sarıyer İlçe Başkanı Verda Yiğit’e rozetini taktı. Babuşçu; “MHP'deki bütün kardeşlerimizle aynı hedefe kilitlenmiş olduğumuzu baktığımızda görebiliriz. Eski MHP İlçe Başkanı Verda Yiğit de AK Parti saflarında bu yerel seçimde mücadele edecek. Gücümüze güç katacak. Verda hanım yuvamıza hoş geldi, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Açılışa AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili İsmail Safi ve İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in yanı sıra açılışa, AK Parti’nin aday adayları Sedat Özsoy, Nurettin Çelik, Ali Düşmez, Şems Çakıroğlu, Kazım Uğur Kızılaslan, İsmail Bülbül, İskender Yaman, Salih Güzel, Sabri Avcı, Selami Uzun, Başar Biberoğlu, Sabri Avcı, Muhittin Terzi de katıldılar. Başkan aday adayları Büyükdere’den Sarıyer’e kadar kol kola yürüdü.