AAAAK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, uzun süreden beri devam etmeyen Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi ile inşaatı süren Evlendirme Dairesi için belediyeye teknik danışmanlık hizmet veren mimar Ali Gök, mimar Baran Akmaz ve inşaat mühendisi Gürhan Yeprem’in gerçekte ne kadar ücret aldıklarını sordu.

Cemil Özbalta’nın, Belediye Meclisi’nde verdiği 7 maddelik soru önergesinde, ‘Devam etmeyen hizmet binası inşaatı için aylardır neden teknik danışmanlık ücreti ödeniyor? ve ‘Belediyede bu işi yapacak yeterlilikte mimar ve mühendis yok mudur?’ şeklinde yönelttiği sorular Edikkat çekici bulundu.

 Özbalta’nın cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

1-    Mimar Ali Gök’ün 12.000 TL., Mimar Baran Akmaz’ın 10.000TL., Mühendis Gürhan Yeprem’in 17.000TL aylık maliyetleri olduğu söylenmektedir. Danışman olarak çalışan bu kişilerin,  Belediyemize aylık maliyetinin Brüt ve net olarak aldıkları ücret gerçekte ne kadardır?

2-    Danışmanlık Hizmet alımı ihalesinin 4734 sayılı kamu İhale kanununun hangi ihale usulü ile yapıldığı? 

C3-    Belediyemizde çalışan kadrolu memur-işçi veya taşeron firmadan çalışan mimar ve mühendislerin aylık brüt ve net maliyeti ne kadardır?

4-    İnşaatı duran hizmet binası inşaatı için aylardır neden teknik danışmanlık ücreti ödenmektedir?

5-    Belediyemizde bu işi yapacak yeterlilikte mimar ve mühendis yok mudur? Bu insanların Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılması Fen İşleri Müdürlüğünde huzursuzluk çıkartmış mıdır?

6-    Aylık olarak hazırlanan ödeme evraklarını Fen İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanmıyorsa hangi müdürlükçe hazırlanmaktadır?A

7-    Ayrıca Danışmanlık Hizmet alımı adı altında kaç kişi çalıştırılmaktadır? Görev unvan ve Belediyemize brüt maliyetleri ne kadardır? En önemlisi Belediyemize ne katkı sağlamaktadırlar?

Cemil Özbalta soru önergesini Meclis Başkanlığı’na verdikten sonra yaptığı konuşmada ise Belediye Meclisi’nde inşaat mühendisleri ve mimarlar bulunduğunu belirtip, özellikle CHP’li Gökan Zeybek ve Erdal Sarıgöl’ü işaret edip, neden böyle bir danışmanlık hizmeti vermediklerini sordu.

ERDAL SARIGÖL CEVAP VERDİ

Cemil Özbalta’ya kürsüden cevap veren Erdal Sarıgöl ise kendilerinin bu konuda bir talepleri olmadığı gibi yasal olarak da böyle bir danışmanlığın mümkün olamayacağını belirtti.