1Geçtiğimiz ay Umre’ye gidip gelen Ak Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan tespihini elinden düşürmez oldu.

Belediye Meclisi’nde sert çıkışları ve eleştirel yaklaşımları ile tanınan Halil Canarıkan, Sarıyer Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu’nun görüşmeleri sırasında da tespihini elinden düşürmedi. Yaklaşık 5 saat süren gergin ortamda tespih çekip, Allah’tan sabır dileyen Halil Canarıkan’ın tespih çeken görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. 

HEM KONUŞTU HEM TESPİH ÇEKTİ8

Kendi partisinden meclis üyeleri konuşurken sessizce dinleyip, sadece tespihini çekmekle yetinen Halil Canarıkan, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek konuşurken devamlı olarak oturduğu yerden konuşup, eleştir ve tenkitlerde bulundu.

BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ UYARDI

Halil Canarıkan’ın bazı eleştirilerine cevap verip, karşılıklı tartışan Belediye Başkanı Şükrü Genç ise sonunda dayanamayıp, “Halil bey, sen umreye gidip geldin, artık bu tür konuşmaları bırak” demesi ise Canarıkan’dan daha yapıcı davranışlar beklediği izlenimi uyandırdı.5

Toplantıyı izleyen bazı kişiler ise Canarıkan’ın tesbihli haliyle daha babacan ve sempatik bir görünüm sergilediğini ifade etti.

GEÇEN AY UMRE YAPTI

Geçtiğimiz ay Umre’ye giden Halil Canarıkan, kutsal topraklarda çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından paylaşmış ve tüm Müslümanlara bu yerleri görmenin kısmet olmasını dilemişti.