AAAK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Mecliste yaptığı konuşmada AK Parti Sarıyer Teşkilatının gayretleri ile Sarıyer’e sağlık, ulaşım, turizm ve mülkiyet alanında önemli hizmetler getirildiğini ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

AK Parti Hükümeti'nin ve Sarıyer Teşkilatının icraatlarını överken, CHP’li Sarıyer Belediye yönetimini de eleştiren Canarıkan konuşmasında birçok konuya değinerek, şunları söyledi:

 

“BİRİLERİ ‘ENGELLENİYORUZ’ BAHANESİNE SIĞINIRKEN, BİZ HİZMET ÜRETİYORUZ”

“Mayıs ayında Sarıyer halkının gurur duyduğu gelişmeler yaşandı. Hepimiz bununla, iftihar ettik. Sarıyer’imiz artı bir değer kazandı. Binlerce Sarıyerlinin katıldığı coşkulu törenlerle, ilçemizin değerine değer katan çok büyük projelerin temelleri atıldı. Bu devasa projelerin büyük onurunu ve gururunu halkımızla birlikte yaşama imkanı bulduk, hepimiz bununla iftihar ediyoruz. Devlet hastanemiz ve 3. köprünün Sarıyer ve İstanbullulara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.1

Bir takım arkadaşlarımız hala iktidar olduklarının farkında değiller, slogan üretmekle meşguller. “Engelleniyoruz” diye bahaneler üretiyorlar . Biz önümüze bakıp, Sarıyer’e hizmet yağdırmaya devam ediyoruz. Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğini, yaptığımız eserlerle anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz, vazgeçmiyoruz.

Maalesef Belediye Başkanımız, Sarıyer halkına verdiği sözleri yerine getirememenin mahcubiyetini yaşarken, biz verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz.

Ulaşım, sağlık, turizm ve mülkiyet alanında Sarıyer’de çok büyük adımlar attık, atmaya da edeceğiz. İlçenin kangren olmuş ulaşım problemini AK Parti iktidarı çözdü. Örneğin metroyu Hacıosman’a kadar getirdik, Çayırbaşı-Çırçır arasında yaptığımız çift yönlü karayolu tüneli ile 40 dakikalık, yolu üç beş dakikaya indirdik. Değerli halkımız bu yatırımlardan önemli ölçüde yararlanmaktadır.

“DEVLET HASTANESİ 2 YIL SONRA HİZMETE GİRECEK”D

Sarıyer halkına verdiğimiz sözlerden biri ise tam teşekküllü devlet hastanesiydi. Bu konuda başta İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir olmak üzere hep beraber çok büyük gayretler içerisine girdik ve başardık.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye’nin en modern devlet hastanesinin temelini atarak, Sarıyer halkına çifte bayram yaşattık. Sarıyer’in sağlık sorununa AK Parti Hükümeti büyük bir neşter vurdu ve Çayırbaşı’nda inşaatı hızla devam eden 377 yataklı hastane ile Sarıyer’e çok önemli bir eser daha kazandırıyoruz. Sağlık Bakanımız 19 Mayıs 2015’te, yani iki sene sonra hastanenin açılacağının da müjdesini vermiştir.

“3. KÖPRÜ İSTANBUL’UN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK”

Burada bir kez daha belirtmek istiyorum.. İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprünün temeli İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü olan 29 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanımız Cemil Çiçek’in katılımlarıyla, törenle atıldı. Bu törene Sarıyerliler başta olmak üzere binlerce İstanbullu katılıp, tarihe tanıklık etti. Sarıyer’imizi önemli ölçüde değerli hale getirecek bu büyük proje iki yıl içinde tamamlanıp, İstanbul’un trafik sonunu da önemli ölçüde çözmüş olacak.C

“İBB, SARIYER BELEDİYESİ’NE 3,5 MİLYON YARDIM YAPTI”

Bu arada İBB’nin, Sarıyer’e köklü hizmetler yaparken, ilçe belediyesine de engel değil tamamen yardımcı olduğunu belirmek istiyorum. Geçtiğimiz ay İBB Meclisi’nde Sarıyer için çok önemli bir karar alındı ve parti ayrımı yapılmadan, CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne yaklaşık 3,5 milyon liralık yardım yapıldı. Keşke Belediye Başkanımız da burada olsaydı da cevap verseydi. Bu mu engellemek? Bu yardım inşallah Sarıyer halkına doğru bir şekilde yansır. Görülüyor ki Sarıyer’e gelecek bir hizmet İBB tarafından engellenmiyor.

“AYAZAĞA’DA MAHKEMEYİ KAZANDIK”B

Ayrıca yeni mahallemiz olan Ayazağa ile ilgili de sevindirici bir gelişme yaşandı ve bizim arkadaşlarımızın gayreti ile açılan davada, mahkeme bizim lehimize karar verdi.

Hatırlarsanız, burada meclis kürsüsünde, sizden dava açma konusunda yardım istemiştik ancak maalesef Gökan Zeybek arkadaşımız yetkilerinin olmadığını söylemiş ve duyarsız kalmıştı. İşte biz AK Parti’liler başardık. Siyaset böyledir, sonuç alma sanatıdır.

İstanbul 1. İdare Mahkemesi Ayazağa’daki 4 parselin Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devri için Mustafa Sarıgül’e yetki veren karar için yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Burada AK Parti İlçe Başkanı ile İlçe Yönetim Kurulu arkadaşlarımızı kutluyorum.”