AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Abdullah Güler, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ile AK Parti Sarıyer ilçe yönetimi, Çayırbaşı’ndaki Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi’ni ziyaret etti.

AK Parti heyetini, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aydın Sayım ve İlçe Müdür Yardımcısı Yasemin Kartal ağırladı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığının girişimleri ile açılan ve eksiklerinin bir kısmı ilçe teşkilatının destekleri, merkezi yönetimin ilgili kurumları, bir kısmı da eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu ile Tülin Hattat'ın kişisel destekleri ile giderilen kurumun, önümüzdeki günlerde bakanlık yetkililerinin katılımıyla açılışının yapılması planlanıyor.

AK PARTİ SARIYER’DEN YOĞUN GİRİŞİM

AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu döneminde ilgili birim başkanı Metin Ateş ve kendisine bağlı komisyon başkanları ile yapılan saha çalışmalarında Sarıyer’de 20 bin civarında sosyal yardım ihtiyacı olan vatandaş tespit edildi. Bu vatandaşların Kağıthane Sosyal Hizmet Merkezi’nden hizmet aldığı, işlerin sağlıklı şekilde ilerlemediği ve Sarıyer'de böyle bir merkezin açılması zorunlu olduğu tespit edilmişti. Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Aydın Sayın ile iletişime geçmişti. Yapılan toplantı ve çalışmalar sonucunda Sarıyer’e de sosyal hizmet merkezi açılması için ilgili bakanlıktan onay gelmişti.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ’NE 5 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ

Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Aydın Sayın ile iletişime geçti. Yapılan toplantı ve çalışmalar sonucunda Sosyal Hizmet Merkezi açılması için ilgili bakanlıktan onay geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı onayının ardından AK Parti ilçe yönetiminin, kurumun ilçemizde nerede açılacağı ile ilgili yer arayışı başladı. Daha önce Sarıyer Belediyesi tarafından kullanılan binanın kuruma tahsis edilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlardan talepte bulunuldu. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'in devreye girmesi ve AK Partili belediye meclis üyelerinin yoğun çabaları ile söz konusu bina Sosyal Hizmet Merkezi'ne 5 yıllığına tahsis edildi.

"SARIYER'İN EKSİKLİKLERİNİ GİDERMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, "Sarıyer'de Sarıyerliler için yapılan tüm güzel işleri sahiplenmeye kalkan bir güruh var. Sarıyer'de bugüne dek taş üstüne taş koymaması ile bilinen bu kesim, devletin hizmetlerini sahiplenmeye kendi hizmetiymiş gibi göstermeye çalışıyor" dedi. Kurşun sözlerine şu cümlelerle devam etti: "İlk günden beri takipçisi olduğumuz, devletimizin tüm ilgili kurumları ile istişare halinde destek olmaya çalıştığımız Sarıyer Sosyal Hizmetler Merkezi'nin eksiklerini bir bir gidermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta da Hüseyin Cevahiroğlu, Metin Ateş, Tülin Hattat ve Ayşe Usta tarafından gerçekleştirilen ziyarette, kurum yöneticilerinin kurumun ihtiyaçlarını ifade etmeleri üzerine kötü durumda olan çatı, klimalar, mutfak ile ilgili tespitler yapılmış, çözümler üretilmiştir. Klimalar Hüseyin Cevahiroğlu Başkanımız tarafından, engelli tuvaletleri Eski Başkan Yardımcımız Tülin Hattat hanımefendi tarafından yaptırılacaktır. Şunu net bir şekilde ifade edeyim ki; Sarıyer Belediyesi'nin yer tahsisinden başka katkısı olmamıştır, ki tahsis ile ilgili de sıkıntı ve zorluk çıkarılmış, konu tamamen Kaymakam Bey ve belediye meclis üyelerimizin Sarıyer'e hizmet noktasında kararlı tutumları sayesinde çözülmüştür. Sarıyer'in en önemli ihtiyaçlarından olan ve faaliyete başlayan merkezimizin açılışını kısa bir süre sonra, Sayın Bakanımızın katılımıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ