Sarıyer Posta Gazetesi, 2 Şubat'ta gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek, okuyucularına aktardı. Seçimin ardından gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanları Salih Bayraktar ile Hüseyin Cevahiroğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Sarıyer Mustafa Yener Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye yalnızca protokol davetlileri ile delegeler katılırken, corona virüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edildi. 362 delege oyuyla AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı seçilen Halil İbrahim Kurşun'a kongre öncesi ve sonrasında büyük destek vardı. En büyük destek ise AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanları Salih Bayraktar ile Hüseyin Cevahiroğlu'ndan geldi.

"SARIYERLİLERİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, "Her ne kadar pandemi nedeniyle yalnızca delegelerimiz katılsa da gayet güzel bir kongreyi geride bıraktık. 7. olağan kongremizin AK Parti'ye ve Sarıyer'e hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Kuruluşundan bugüne teşkilatımızda emek veren tüm AK Parti'nin neferlerine teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bundan sonra hep birlikte Sarıyer için gayret ve mücadele edeceğiz. Vatandaşımızın sorunları bizim sorunumuzdur. Var gücümüzle çalışacağız. Listemize bakıldığında demografik yapıya ne kadar önem verdiğimiz görülüyor. İşin ehli olan liyakatli isimlerle Sarıyerlilerin hizmetinde olacağız. Sarıyer'in değerleriyle bağdaşan bir ilçe yönetimi oluşturduk. Ayrıca Sarıyer Posta Gazetesi'nin kongremizi yakından takip etmesi münasebetiyle şükranlarımı ifade ediyorum. Önümüzdeki günlerde geniş söyleşilerde bulunacağız" diye konuştu.

"VATANDAŞIMIZA SAMİMİYETLE VE CANDAN DOKUNDUK"

İlçe Başkanlık görevini Halil İbrahim Kurşun'a devreden Hüseyin Cevahiroğlu, "Biz her türlü canlıyı sevdik. Vatandaşımıza samimiyetle ve candan dokunduk. Yeri geldi destek olduk, yeri geldi acılarını ve sevinçlerini paylaştık. Siyasi kimliğinin yanı sıra bir insanın yapması gerekenleri gerçekleştirdik. Bana destek veren tüm başkanlarıma, çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerine ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yerel seçimler sonrasında azalan bir yönetimim vardı. Fakat biz hiç azalma olmamış gibi aynı şevkle çalıştık. Kurşun’a yürekten başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BU KUTSAL DAVANIN HİZMETKARIYIZ"

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Sarıyer Belediye Başkan Adayı olan eski ilçe başkanı Salih Bayraktar, "Öncelikle kongremizin AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na, Sarıyer'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Kongrelerimiz her zaman yenilenme, büyüme amacıyla yapılır ve bayram havasında geçer. Ama maalesef pandemi nedeniyle kongre coşkumuzu yaşayamadık. Bizim kongrelerimizde çekişme olmaz. CHP kongrelerinde sıkça olduğu gibi sandalyeler havada uçuşmaz,  yumruklar konuşmaz.  Fakat AK Parti'de sadece fikirler konuşur. Partimizin kuruluşundan bu yana Nurettin Çelik, Hüseyin Özdemir, şahsım ve Hüseyin Cevahiroğlu ilçe başkanı olarak göreve devam etti. 7. Olağan kongremizde delegelerimizin güven oyu ile Halil İbrahim Kurşun başkanımız oldu. Kendisinin bu bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bizlerin aktif görevde olup olmaması önemli değil. Tüm dava arkadaşlarım üzerine düşeni yapıyor. Bize ne görevi verirlerse onu yaparız. Bu kutsal davanın hizmetkarıyız" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ