AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun ile AK Parti Sarıyer İlçe Mali ve İdari İşler Başkanı İlhan Bal, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Geçtiğimiz haftalarda yeni dönemde görev almayacağını açıklayan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, önümüzdeki günlerde yapılacak olan 7. Olağan Kongresi ile birlikte görevi devretmeden önce veda turuna çıktı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu, Hüseyin Cevahiroğlu, Hüseyin Coşgun ve İlhan Bal'a teşekkür etti.

"İLÇEMİZİN ÇOK SAYIDA GÜNDEMİ VAR"       

Yaklaşık 2 yıldır AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı olarak görev yapan Cevahiroğlu, görevini devretmeden önce gazetemizi ziyaret etti. Cevahiroğlu, Sarıyer Belediyesi'nin Turban Tesisleri'nin takasına ilişkin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söylerken, "Sarıyer Belediyesi yönetimi gündem olmadığı gerekçesiyle meclis toplantısı yapmamıştı. Fakat ilçemizin çok sayıda gündemi var. Bunlardan bazıları imar ve mülkiyet sorunu. AK Parti meclis grubu olarak Ocak ayının ilk oturumunda Turban Tesisi ile İBB'nin Pınar Mahallesi'ndeki arazilerinin takasının gündeme alınması için bir önerge verdik. Fakat CHP grubu bunu reddetti. İBB, AK Parti'deyken engelliyor deniyordu. Şimdi her iki belediyede CHP'de. Takas karşılığında vatandaşlarımıza tapularını ver. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bunu reddetmelerinin bir nedeni de geçtiğimiz ay gündemsizlik nedeniyle yapılmayan toplantı. Eğer bu maddeyi gündeme alırsa vatandaş 'hani gündem yoktu?' diyecek.

"HEM İBB HEM SARIYER KAZANIR"

"Belediyeden yapılan yazılı açıklamanın doğru içeriği yok" diyen Cevahiroğlu, "Belediye bu arazileri istediğinde karşılığında para istenebilir. Ancak Sarıyer Belediyesi'nin parası yok. Borç aldı başını gitti. Biz de İBB ile takas yapın dedik. Hem İBB oraya yatırım yapar ve Sarıyer kazanır, hem de Pınar, Rumeli Hisarı ve Cumhuriyet mahallelerindeki büyükşehir arazilerinin tapuları halka dağıtılır. Bundan daha makul bir teklif olabilir mi? Buna karşılık kendileri bu arazinin 3. şahısa verilemeyeceğini ve kamu kuruluşuna verilebileceğini belirtti. Belediyede kamu kuruluşu olduğu için rahatlıkla takas yapılabilir. O açıklamadaki ana yanlış bu. Bizim birinci hedefimiz vatandaşlarımızın tapularına kavuşması. Bunu yaparken de Sarıyer'e Turban Tesisleri'nin yeniden kazandırılmasını istiyoruz. Biz nasıl ki Marmaracık Gençlik Kampı'nı Sarıyer'e kazandırdıysak, onlara Turban'ı ilçemize kazandırsın. Vatandaşlarımız o kamp merkezinden yine faydalanacak. Şuanda oraya yatırım yapılıyor. Deniz sporlarının yanan binası ve kapalı spor salonu tamamlandıktan sonra Sarıyerliler yeniden bu merkezden yararlanacak. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. O merkezi AK Parti değil, Yeşilay Sarıyer kullandı. İBB'den servis alarak öğrenciler, engelliler, hastaları getirerek etkinlikler yaptı" şeklinde konuştu.

"BİZİM DERDİMİZ ALLAH RIZASI İLE ALAKALI"

Cevahiroğlu, "Yeni dönemde görev almayacağıma ilişkin kararım çok netti. Bu birikimi daha güzel yerlerde değerlendirme mantığıyla alınmış bir karardı. Kendi geleceğimle alakalı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğiyle alakalı. Şaibesiz ve tertemiz dönemi geride bıraktım. En zor zamanda görev yaptım. Çünkü seçimde hem Sarıyer'i hem de İBB'yi kaybetmiştik. Yönetimimizin bir çoğu meclis üyesi oldu. Birçoğu da yoğunluktan dolayı dinlenmek için ayrılmıştı. Görev sürem boyunca güzel işlere imza attık. İlçemizde 3 bine yakın yeni üye kaydı yaptık. Pandemi boyunca ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği kadar destek olduk. Parti üyelerimizi aradık, hatırlarını sorduk, ihtiyaçlarını giderdik. Yaptığımız tüm faaliyetleri kayıt altına aldık. Nereye yardım yaptık, kimi ziyaret ettik, kimin cenazesine katıldık. Tüm etkinlikler belgeli halde. Biz bırakmak için uğraşmıyoruz. Bıraktıktan sonra da uğraşacağız. Bizim amacımız Hüseyin, Halil, Ahmet, Mehmet değil. Bizim derdimiz dava ve Allah rızası ile alakalı" dedi.

"İSTİŞARELER SONUCU EN DOĞRU YÖNETİMİ YAPACAK"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Kurşun ile ilgili konuşan Cevahiroğlu, "Kendisi ince eleyip sık dokuyor. Öyle de yapmak zorunda. Bu kapsamda kendisine 70 kişilik bir liste verdim. Bu arkadaşlarla görüştü. Bunun dışında elektronik ortamdan ile Sarıyer yönetiminden çalışacağız dediğimiz 100 kişilik listeyi de kendisine verdik. 300'e yakın görüşme yaptı ve yapmaya da devam edecek. Ocak sonu veya Şubat başı gibi yapılacak olan kongreye kadar istişareler sonucu en doğru yönetimi yapacaktır. Biz de siyasete hiçbir şey bilmeden girmiştik. Bir tecrübemiz yoktu. Fakat zaman içerisinde bazı şeyler görüyor ve öğreniyorsunuz. Halil kardeşimiz de adaptasyon sürecini en kısa sürede atlatıp başarılı çalışmalara imza atacak. Şahıslar değil, buraya gönderilen kişi başımızın üzerinde yeri var. Biz de kendisine bu desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

CEVAHİROĞU'NDAN PEHLİVANOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Cevahiroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Öncelikle sizin ve tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Sizinle 7 yılı AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı bünyesinde olmak üzere çok uzun yıllara dayanan bir muhabbetimiz var. Yaptığınız kıymetli işlerden dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Taraf tutmadan, bir haberi araştırarak yazan ender gazetecilerden birisiniz."

COŞGUN'DAN TAKAS AÇIKLAMASI

İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, "Sarıyer Belediye Meclisi'nde Şükrü Bey ile 12 yıldır görev yapıyoruz. Artık bizim bir kurumsal yapımız var. Şükrü Genç 'İBB engel, ben tapu vereceğim, büyükşehir parseli olduğu için tapu veremiyorum' diyordu. Hatta şuan CHP İstanbul Milletvekili olan Gökan Zeybek, meclis kürsüsünden 'Burayı bize devredin, Sarıyer Belediyesi olarak tapuyu bedava vereceğiz' demişti. Bunlar meclis kayıtlarında var. 2-3 ay önce Şükrü Genç'e 'İBB'de çoğunluk bizde. Komisyonun başında Saim Kadıoğlu var. Al sana yetki. Gündemi meclise getir. Destek verelim ve Pınar Mahallesi'nin devrini size yapalım.' Fakat Şükrü Bey devri istemedi. Bunun üzerine madem devri istemediniz o zaman takas olsun diye bu konuyu meclise taşıdık. Pınar Mahallesi'nin yüzde 97'si İBB arazisi. Burada oturan vatandaşlarımız için takas yoluyla devrini isteyelim dedik. Daha sonra buraların rayiç bedellerini vatandaşlarımızın alabileceği şartlarda belirleyelim. Bu kapsamda Turban Tesisleri ile Pınar Mahallesi'ndeki İBB arazilerini takas etmeyi önerdik. Bu takas maddi olarak da karşılanıyor. Ayrıca her iki taraf da kamu kurumu. Bu yüzden öncelik bu kurumların değil, halkımızın çıkarıdır. Bakın şuan da Turban Tesisi çürüyor. Ekrem İmamoğlu'nun uluslararası bir marina vaadi de vardı. Sunduğumuz bu öneri ile İBB ve Sarıyer Belediyesi'nin elini rahatlattı" diye konuştu.

"AÇIKLAMADA YANLIŞ BİLGİLER VAR"

Coşgun, "Ayrıca Sarıyer Belediyesi'nin takas ile ilgili yaptığı açıklamada bazı yanlış bilgiler var. Açıklamada, Turban Tesisi'nin 3. şahısa satılamayacağı ve kamunun kullanabileceği belirtiliyor. Peki İBB kamu kurumu değil mi? Biz İBB oraya yatırım yapsın, Sarıyer'de iki defe kazansın diyoruz. Geçtiğimiz meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Günel Rumeli Hisarı'ndaki parsellerin sırf Şükrü Genç orada oturduğu için takasın içine alındığını söyledik. Halbuki böyle bir şey söz konusu değil. Takas için Pınar Mahallesi yetmediği için Rumeli Hisarı'ndaki müstakil parsellerin de bu takasta kullanılmasını önerdik. Çünkü takas müstakil parselde olur, parça parça parsellerde olmaz. Sarıyer Belediyesi bu konuyla ilgili son yaptığı açıklama ile vatandaşlarımıza yanlış bilgiler verdi" şeklinde konuştu.

"İDDİA GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Halk Ekmek ile ilgili konuşan Coşgun, "Meclis toplantısında CHP meclis üyesi arkadaşımız Halk Ekmek'i gündeme getirdi. AK Parti ve MHP grubunu büfelerin açılmasına engel olmakla suçladı. Bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Biz dedik ki büfe açılacak yerlerin listesini getirin, şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere ihtiyaç olan yerlere büfe açalım. İBB Başkanı meclisin yetkisini istiyor. Daha önce bu yetki kendisindeyken Küçükçekmece Belediyesi İYİ Parti meclis üyesine büfe açtırdı. Daha sonra biz bunun önüne geçtik. Bu işte bir art niyet olduğunu gördük ve listeyi istedik. Ancak bize herhangi bir liste gelmedi. Şuanda minibüslerle ekmek dağıtıyor. Bir minibüsün aylık kirası 12 bin TL. Çalışanlarla birlikte bu maliyet 20-25 bin TL arasında. Mevcut maliyet yapılan işle birlikte kat kat artıyor. Aynı şey süt dağıtımında yaşandı. Dedik ki süt dağıtacağınız ailelere kart verin ve onlar alışverişini yapsınlar.  Maliyetinden fazla dağıtım ve organizasyon parası veriliyor. 4 liralık sütün maliyeti 20 liraya çıktı" dedi.

"HİYERARŞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Coşgun, sözlerini şöyle tamamladı: "Hem Salih Bayraktar hem de Hüseyin Cevahiroğlu ile uyum içerisinde çalıştık. AK Parti olarak teşkilatlanmamız belli. Kongre sonrası ilçe başkanımıza gerekli desteği vereceğiz. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Meclis üyeleri de teşkilatın bir parçası. Biz ayrı bir kurum değiliz. Hiyerarşi içerisinde çalışmaya devam edeceğiz."

SARIYER POSTA GAZETESİ