AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi'nde delegelerin oylarıyla yeni ilçe başkanı belli oldu. Kongreye tek aday olarak giren ve 362 delegenin oyunu alan Halil İbrahim Kurşun, AK Parti Sarıyer'in yeni ilçe başkanı oldu.

Mustafa Yener Spor Salonu'nda corona virüs önlemlerine riayet edilerek gerçekleştirilen kongreye; AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, Nevzat Şatıroğlu, Abdullah Güler, Hasan Turan, Şirin Ünal, İffet Polat ve Canan Kalsın, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, kongre ile AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı görevini devreden Hüseyin Cevahiroğlu, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Fatih AK Parti İlçe Başkanı Orhan Narin, Beşiktaş AK Parti İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, Şişli AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Yüksel, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, TCDD Destek Hizmetleri Daire Başkanı Şems Çakıroğlu, AK Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Baş, AK Parti 22. dönem Milletvekili Selami Uzun, AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanları Salih Bayraktar, Nurettin Çelik ve Hüseyin Özdemir, MHP Sarıyer eski İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti üyeleri, AK Parti Sarıyer'de önceki dönemlerde görev yapan yöneticiler, parti delegeleri ve muhtarlar katıldı.

İŞTE AK PARTİ SARIYER'İN İLÇE YÖNETİM KURULU VE İL DELEGE LİSTESİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, geçtiğimiz dönemin faaliyet ve mali raporları kabul edildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının yer aldığı video salondakilere izletildi.

"ÇALIŞMAMIZ YALNIZCA MİLLETİMİZE HİZMET VE ALLAH RIZASI İÇİNDİR"

Kongrede ilk sözü alan Hüseyin Cevahiroğlu oldu. Cevahiroğlu, "Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir araya gelmiş, AK Parti ailesinin yüzü ak, gönlü ak değerli mensupları hepiniz kongremize hoş geldiniz.Kongremizin Sarıyer'e, İstanbul'a, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bizim kongrelerimizin kazananı ve kaybedeni olmaz. Birbirimize karşı kazanacağımız zaferlerimiz yoktur. Aksine birlikte kazanacağımız çok zaferler olacak. Tüm iyi niyetim, milletime duyduğum derin sevgi, ülkeme yürekten bağlılığım ve ecdat mirasına bir taşta sen koy duygularıyla girdiğim siyaset hayatımda halkla ilişkiler birim başkanlığı, siyasal, hukuk ve teşkilat başkanlığı ile birlikte 5 yıl sonunda ilçe başkanı olarak görev aldım. İlçe başkanı olarak görev yaptığım zor fakat onurlu 2 yıl sonunda bayrağı benden daha ileriye taşıyacağına inandığım, dostluğuna ve güzel yüreğine şahit olduğum kardeşime emaneti teslim edeceğim. Teşkilat olarak yaptığımız çalışmalar, harcadığımız emek, döktüğümüz alın teri yalnızca milletimize hizmet ve Allah rızası içindir. Harcadığımız emeğin azlığı, çokluğu ve hak konularına girmeyeceğim. Fakat bir hak oluşmuşsa da biz bu hakkı pandemi döneminde aradığımız vatandaşlarımızla helal ettik. İstanbul'da 106 bin 155 yeni üyenin kazandırılmasında bizden yana olan emeğin karşılığında da milletimizin yüzündeki gülücüğü görünce helal ettik. Ancak esas helalliği Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Ayasofya'nın asli durumuna yani camiye döndüğü gün helal ettik. Allah emeği geçenlerden bir kez daha razı olsun" dedi.

"BU VATAN, BU MİLLET, BU ÜMMET SAHİPSİZ DEĞİL"

Cevahiroğlu, "Bu dava Allah sizden razı olsun duasını almak için çabalayan insanların davasıdır. Bu dava dünyanın neresinde mazlum varsa onun gözyaşını silme derdinde olanların davasıdır. Bu dava zulmün olduğu yerde tarafsızlık hayasızlıktır anlayışını benimsemiş insanların davasıdır. Bu toprakların bütün evlatları sadece şahsi ikbal heveslisi, aklı, zihni peşkeş, ilk fırsatta ülkesini terk etmeye meyilli, halkına düşman, insana nefret dolu değil. Bu vatan, bu millet, bu ümmet sahipsiz değil. Bu yüzden ne mutlu millet için dua edene. Ne mutlu ülkesi için yorulmadan çalışana. Ne mutlu yetim başını okşayana. Ne mutlu bir kedinin önüne su koyana. Ne mutlu her türlü zorluğa rağmen milleti inanana. Ne mutlu Türk'üm diyene. Yerel seçimlerden sonra millete hizmet için umut olmaya devam eden ve yönetimi arkadaşlarımla biz helalliği verdik. Sizlerden de helallik isteyerek bu davadan dönmeyeceğimiz sözünü veriyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜM KARDEŞLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, "Sarıyer ilçemizin 7. olağan kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Teşkilatçılık zor bir alan. Buradan kimse maaş almıyor. Dava uğruna imkanları el verdiği kadar gönülden çalışıyor. Sabahtan akşama kadar çalışır, alın teri dökersiniz. İl Başkanımızın talimatı 24 saatin en az 20 saatini bu işe vereceksinizdir. Bugüne kadar Sarıyer teşkilatlarımızda ilçe başkanımız, yönetim kurulu üyeleri ve diğer teşkilat üyesi arkadaşlarımızın elinden geldiği kadar az veya çok ama samimiyetle bu çalışmaları ortaya koydular. Allah onlardan razı olsun. Bugüne gelmemizde teşkilat çalışmalarının çok büyük önemi var. Geçmişten günümüze kadar tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kardeşimiz Halil İbrahim Kurşun ve yeni ekibine başarılar diliyorum. Her zaman onların yanında olacağız" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ OLARAK İSTEDİĞİMİZ HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Öncelikle 7. olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bugün burada bayrak değişimi yaşayacağız. 6. olağan kongreyi hatırlıyoruz. Salih Bayraktar başkan ile başlayan ve Hüseyin Cevahiroğlu başkanla devam eden bir süreci yaşadık. Tüm teşkilatımıza emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sarıyer için büyük hizmetler yaptığınıza biz şahidiz. Özellikle yerel seçim öncesi ve sonrasında bu ivmeyi yürüttünüz. Bu teşkilat gece gündüz çalışıyor. O yüzden dönemsel bayrak değişimleri olur. AK Parti kendini sürekli yenileyen parti olmuştur. Bu yenilenmeyi de kendi içerisinde sorunsuz başarabilen bir partidir. Hüseyin başkan bayrağı yeni bir kardeşimize devredecek ve bu kardeşimiz de önümüzdeki süreçte Sarıyer için çok büyük gayretler sarf edecek. Biz de AK Parti olarak istediğimiz hedeflere ulaşacağız" dedi.

ŞENOCAK, EKREM İMAMOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Şenocak, "CHP demek eşittir hizmet asla olmadı. Seçim döneminde bunu söyledik. İlçe belediyesinde milletiyle beraber olmazlar. İBB'de milletine hizmet etmezler dedik. İBB yönetimi göreve bir süre vaatlerle geldi. Süreç başladı hemen algı operasyonunu başlattılar. Büyük israf var dediler. Yenikapı'da şov yaptılar. Binlerce aracı oraya dizdiler. Lakin bu araçlar İBB'nin hizmet araçlarıydı. Bunlar göreve gelirken bir şey yapamayacaklarını bildikleri için böyle başlayalım dediler. Fakat o şov kısa sürede ellerinde patladı. Buradan CHP'li İBB Başkanına soruyorum. Yenikapı'daki o araçlar eğer israfsa onların üzerine 10 bin adet yeni araç neden kiraladın? Bunun yanı sıra 14 bin işçi kardeşimize fazlalık deyip işten attılar. En son işten atılan kardeşimiz 15 Temmuz gazisi. En son işe alınan ise 15 Temmuz hain darbe girişimine destek veren kişi. Bununla ilgili de soruyorum. 14 bin kişiyi fazla kadro diye işten atıp 15 bin kişiyi neden işe aldın? Ya sen hesap yapmayı bilmiyorsun yada arka planınız farklı. Gerçi biz arka planlarını biliyoruz. Dedik ki bunların seçimden sonra diyet borcu var. O borcu ödemeleri lazım. Liyakatli alımlar yapacaklarını söylüyorlardı. Ayın 18'inde CHP İBB grup toplantısındaki liyakat anlayışını gördük. Diyorlar ki eğer 100 kişi işe alınacaksa yüzde 35'i CHP, yüzde 15'i İYİ Parti, yüzde 15'i HDP'li olacak. Geri kalanının nereden geldiği ise belli değil. CHP'li İBB Başkanının liyakat anlayışı böyle. Şimdi de ben bunları tanımam, onlardan anlamam diyor. O zaman köşeye sıkışırsan tanımadığın adamlara içeride uşaklık yapmayacaksın. Açık ve net söylüyorum. Beceriksizliğini 1,5 senede bu toplum gördü" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZİN MENFAATİNE OLACAK HER ŞEYİN ALTINA İMZA ATARIZ"

Şenocak, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Buradan bir kere daha ifade ediyorum. Cumhur İttifakı ile birlikte meclis çoğunluğumuz var. Fakat şunu net olarak söylüyorum. Milletimizin menfaatine olacak her şeyin altına imza atarız. Ancak milletimizin hayrına olmayacak bir şeye de evet demeyiz. Vatandaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. 1,5 yıldır İBB'yi yönetiyorlar. Bu süre içerisinde AK Parti çalıştırmıyor dedikleri noktada kendilerine 19 milyar TL borçlanma yetkisi verdik. Peki bu borçlanmanın karşılığında İstanbul'a ne yaptılar? Göreve gelmeden önce 5 yılda 100 bin konut yapacaklarını söylediler. Aradan geçen 1,5 yılda yapılan konut sayısı kaç? Ben söyleyeyim, sıfır. Yılda 20 bin adet konut yapmanız gerekirken neden 1 tane bile konut yapmadınız? Bu rezilliğinizi millete nasıl anlatacaksınız?" diye konuştu.

"AK PARTİ'DE BİRLİK VE BERABERLİK OLUR"

Kongrenin ardından teşekkür konuşması yapan Halil İbrahim Kurşun, "İnandığın yolda yürü düsturu ile çıkmış olduğum7. olağan kongremizin Sarıyer'imize, İstanbul'umuza hayırlı ve mübarek olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Kuruluşundan bugüne büyük emekler, gözyaşları var. Hanımefendi kardeşlerimizin kucağındaki bebekleriyle gelip kapı kapı dolaşıp döktüğü alın teri var. Kutlu davaya hizmet etmiş olan her kardeşimi yürekten tebrik ediyorum. AK Parti'de birlik, beraberlik ve hizmette yarış olur. Fakat asla küslük olmaz. Bu bir bayrak yarışıdır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu mukaddes davayı Sarıyer'de en ulvi noktalara taşıyacağımızdan şüphem yok. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli çalışmalarından dolayı ilçe başkanım ve değerli abim Hüseyin Cevahiroğlu'na şükranlarımı sunuyor. Onun şahsında yönetimde bulunan arkadaşlarımız da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak Halil İbrahim Kurşun'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.