111AK Parti’nin Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki en aktif üyelerinden bir olan Cemil Özbalta, önümüzdeki yerel seçim için öne çıkacak belediye başkanı adayını destekleme konusunda samimi bir açıklamada bulunup, “Kim bir adım öndeyse onunla yürümemiz gerek” dedi.

Gazeteci Tuncay Dağlı ile bir kahvaltı sofrasında buluşup, önümüzdeki yerel seçim için aday adayı olan partilileriyle ilgili görüşlerini aktaran Cemil Özbalta, “Bizim bir davamız var. Ben bu davamızda samimiyim. Bu davanın samimiyetini sürdürecek kardeşler topluluğunun oluşmasını sağlamak istiyorum” dedi.

22Seçimde aday olarak gösterilecek aday adayı konusunda, “Kiminle bir adım önde, kiminle bir oy fazla isek onunla yürümek isterim” diyen Özbalta şöyle konuştu:

“Çok kıymetli aday adayları var, hepsi ayrı bir değer. Kim öndeyse onunla yürümemiz gerek.  Cemil Özbalta kendi siyasi anlayışı açısından böyle davranacaktır. Bizim bir davamız var, bu dava zor durumda kalmış bireylerin ayağa kalkmasıdır. Bu dava Türk halkının davası olmaktan çıkıp, dünyada mazlum halkların davası haline geldi. Sadece bir ‘one minut’le mazlum ve Müslüman halklar, kendilerine baskı uygulayan güçlere direnen bir halkın olduğunu gördü. Onlarda bir umut doğdu ve ayakta durmaya çalışıyorlar. AK Parti davası böyle bir davadır. Bu davanın yürüyebilmesi için samimiyet lazım. Bu samimiyet halkla, Başbakanımızın karşılıklı samimi güven duygusuyla devam ediyor. Ayrıca bir de kardeşlik hukuku var. Bu sayede kendi ülkesi ve ülke dışındaki insanları samimi, gönüldaş yapmıştır.”

“BİZ MÜCADELE EDECEĞİZ ZAFERİ ALLAH VERECEK”

33Türkiye’den dünyaya açılan ellerin, atılan adımların Sarıyer’den başladığını ifade eden Cemil Özbalta, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Neden Sarıyer’den? Çünkü Sarıyer’de güçlü olup seçimi kazanamazsanız Türkiye genelinde de zayıf düşersiniz. Türkiye o zaman dışarıya da uzanamaz. Sarıyer’de güçlü olacaksın ki iktidarına destek olasın. Haiti’ye giden yardımların ilk adımı Sarıyer’deki bir mahalle çalışması ile başlıyor. Biz cihat etmekle, mücadele etmekle emrolunduk. Uğraşımızı vereceğiz, mücadelemizi vereceğiz. Ama mutlak zaferi veren Allah’tır. Ben bunu bilirim buna inanırım.”