11AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan 13 siyasetçi partinin dünkü Danışma Meclisi toplantısında kendilerini tanıttı.

Salonu dolduran yüzlerce partiliye kendilerini anlatan aday adayları verilen 5 dakikalık süre içine gerçekleştirmek istedikleri projelerini de sığdırmaya çalıştı.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıda kendini tanıtmak için kürsüye gelen hiçbir aday adayının alkışlanmaması istendi. Adaylar arasında dayanışma ve birlikte hareket etme Iduygusunun öne çıktığı görülürken İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir toplantının açılışında yaptığı konuşmada İslam peygamberi Hz. Muhammed’in Uhud Savaşı’nı kaybetmesindeki bir hatayı örnek gösterip, “Biz nasıl olsa bu savaşı kazandık deyip, ganimeti paylaşma gibi bir duyguya ve rehavete kapılmayın.Seçime kadar çok yoğun bir çalışma sergileyeceğiz” dedi.

AK Parti Danışma Meclisi toplantısı akşam saat 20:00’de başladı. Salona sığmayan çok sayıda izleyici ise toplantıyı ayakta izledi. Aday adaylarının sahnedeki yerlerini almasından sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından kürsüye davet edilen İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir yaptığı konuşmada aday adaylarının tanıtım çalışmalarından memnunluk duyduğunu belirtti. Özdemir şunları söyledi:

A“HÜSEYİN ÖZDEMİR: “HİZMET KERVANINI ZAFERE TAŞIYACAĞIZ”

“Biz ahdettik, inandık ve yürümeye devam ediyoruz. Biz seçimi aldık ve AK Parti bayrağını inşallah Sarıyer’e dikeceğiz. Adım adım hedefe doğru birlikte yürüyoruz. Aday adaylarımızın çalışmalarının yanısıra parti teşkilatımızın çalışmaları da yürüyor. İnşallah yakın bir zamanda birlikte yürüyeceğimiz belediye başkan adayımız da netleşecek ve ara vermediğimiz bu çalışmayı devam ettirip, hizmet kervanını zafere taşıyacağız. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı, problem olmadan birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek bir olay olmadan bugüne geldik. Bundan sonra da devam edeceğiz.”

GKonuşması sırasında aday adaylarının çalışmalarıyla kendilerini takdim ettiklerini, bunun da Ak Parti’nin lehine olan faaliyetler olduğunu ifade eden Özdemir, “Bu faaliyetler partimizin sesinin gür çıkmasını sağlıyor. Katkı sundukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“ORTADA KAZANILMIŞ BİR ZAFER VAR, GANİMETİ PAYLAŞALIM DİYE BİR DURUM YAŞAMIYORUZ”

“Bu seçim özel bir seçim” diyen Özdemir şöyle devam etti:F

“Gündemi yakından takip ediyorsunuz. Dünyada olup bitenler var, Başbakanımızın Diyarbakır’daki müthiş çıkışı var, AK Parti’nin on 10 yıl içinde ülkeye kazandırdıkları belli. Çok iş yaptık. Ülkemize mutlaka sivil bir anayasa gerek, önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanı ilk kez vatandaşların oylarıyla seçilecek, bunların kazasız belasız gerçekleşmesi lazım. Gün fedakarlık günüdür. Uhud Savaşı’na katılan dağdaki okçuların yaptığı gibi ‘kazanılmış bir zafer var, ganimeti paylaşalım’ gibi bir durum yaşamıyoruz. Seçime daha beş ay var. Bu süreçte kalede savunmada kalacağız, orada güçlü duracak bir teşkilat Kistiyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımdan fedakarlık bekliyorum. Aday adayı çalışmaları yürürken, teşkilatın çalışmaları da kendi seyrinde yürümek zorunda. Şimdi gündemimizde seçmen ziyaretleri var. Vatandaşlarımızı tek tek ziyaret edeceğiz. Bundan sonra her gün hep beraber arazide olacağız, kapı kapı sokak sokak gececeğiz, AK Parti bayrağını taşıma uğruna gayret sarfedeceğiz. Söyleyecek çok şeyimiz var ama daha çok dinleyeceğiz. Bunun için elimizde her imkan var. İki aylık işimiz bu. Bu çalışma iki ay içinde bitmiş olacak. Biz bunun için varız. Bütün çalışmalarda olduğu gibi bunda da Sarıyer teşkilatının en güzel çalışmayı ve gayreti göstereceğine inanıyorum. Bugün de İl Başkanlığımızın uygu gördüğü şekilde aday adayı arkadaşlarımız kendilerini ifade edecekler.”

Hüseyin Özdemir’in konuşmasından sonra AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayları isimlerinin baş harflerine göre sırayla mikrofona gelip, 5’er dakikalık konuşmada bulundular. (Tuncay DAĞLI)

AKP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI:

1-Ali DÜŞMEZ

2-Ali Rıza ZAMAN

3-Başar BİBEROĞLU

4-İskender YAMAN:

5-İsmail BÜLBÜL

6-Kazım Uğur KIZILASLAN

7-Muhittin Terzi

8-Nurettin Çelik

9-Sabri Avcı

10-Salih Güzel

11-Sedat ÖZSOY

12-Selami UZUN

13-Şems ÇAKIROĞLU