AK Parti’de, İBB adayının ve İstanbul ilçe belediyelerin başkan adaylarının açıklanacağı tarih belli oldu. Siyasi kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Aralık’ta Sarıyer’in de aralarında bulunduğu birçok ilçenin adaylarını açıklayacağı konuşuluyor.

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının ve ilçe belediyelerin adaylarının Haliç Kongre Merkezi’nde 22 Aralık’ta açıklanacağı belirtiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe toplantılarını yöneten Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın yoğun programı nedeniyle 15 Aralık’ta ki aday tanıtım programının 22 Aralık’a ertelendiği ifade edildi. Görkemli bir törenler adayların açıklanacağı Haliç Kongre Merkezi’nde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

İşte öne çıkan isimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan isimler arasında Sarıyer Belediye başkan adayının da olduğu belirtiliyor. Buna göre, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, eski Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Şems Çakıroğlu, Sarıyer Belediye başkan adaylığında öne çıkan isimler.