AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi'nde İlçe Başkan Adayı olan Gencay Çiftci, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Geçmiş dönemlerde AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev alan Çiftçi, "Sarıyer siyasetine yeni bir soluk getireceğiz" diye konuştu.

2 Şubat Salı günü Mustafa Yener Spor Salonu'nda saat 18.00'da yapılacak olan kongre öncesi sosyal medya hesabından adaylığını açıklayan Gencay Çiftçi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Delegeler ile bir araya gelen Çiftçi, partililere vizyon ve misyonunu anlatıyor.

"AK PARTİ DEMOKRASİYİ ÇOK ÖNEMSEYEN BİR PARTİDİR"

Gencay Çiftci, "Çağımız her geçen gün gelişiyor, değişiyor. Biz de bu değişime ayak uydurarak siyasete yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz. Demokrasinin kaideleri bile farklı noktalara gidiyor. AK Parti kuruluş itibariyle ilkesel olarak demokrasiyi çok önemseyen bir partidir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001 yılındaki konuşmasında da vurguladığı parti içi demokrasi ve kolektif bir ruh ile partinin kalkınacağına dair hedefi bizim de rehberimizdir. Dolayısıyla Sarıyer'de ilçe başkanlığına karar verecek olan delegelerle birlikte kolektif  bir akılla, yeni siyasi soluklarla beraber yeni strateji ve planlamayla mevcut konumundan daha iyi bir noktaya getirmek istiyoruz. Sarıyer'i ve İBB'yi kazanma hedefi doğrultusunda projeler geliştiriyoruz. Kongre gününden önce projelerimizi ve yönetim kurulu listemizi delegelerimize sunacağız. Mevcut tüzüğümüze göre 30+15 kişilik bir liste ve ilçelerin oy potansiyeline göre planlandığı il delegeleriyle beraber yaklaşık 60 kişilik bir listemiz olacak" ifadelerini kullandı.

"ŞEFFAF SİYASETİ BENİMSEYECEĞİZ"

"Yönetime geldikten sonra somut olarak hangi süreçte ne gibi işler yapacağımızı planlıyoruz" diyen Çiftci, "Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizim şöyle bir hedefimiz var; İlçe teşkilatımızın kiralık değil, mülk sahibi olmasını istiyoruz. Düzenli kira ödemek yerine kendi mülkünde siyaset yapan bir ilçe teşkilatı olacağız. Şuan da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bulunduğu bina kendi mülkleri. Bizim de bunu sağlamamız lazım. Bunun yanı sıra şeffaf siyaseti benimseyeceğiz. İlçemizde yapacağımız toplantılarda kapıları kapalı olmayacak ve sosyal medyadan canlı yayınlanacak. Sarıyer'in kangren sorunlarıyla ilgili somut projeler geliştireceğiz. Boğaziçi öngörünüm ve  mülkiyet gibi sorunların çözümüne ilişkin öneriler hazırlayacağız. Ayrıca AK Parti'de siyaset yapmak isteyen herkesi siyaset yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"HALİL İBRAHİM KURŞUN'DAN DAHA İYİ YÖNETECEĞİM"

Çiftci, sözlerini şöyle tamamladı: "AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın ilçe başkan adayını belirleme ve açıklama yönetimini antidemokratik buluyorum. Zaten AK Parti'nin tüzüğü de bunu söylüyor. Kongre sürecinde herhangi bir şekilde delegasyona baskı, yön verme, işaret etme gibi bir davranışlarda bulunamaz. Benim itiraz ettiğim konu il başkanının bir ilçeyi yönetecek kişiyle alakalı yön vermesi ve işaret etmesi partimizin tüzüğüne aykırı. Bu çok net. Yerel idare kurulu toplanıp Sarıyer'e ilçe başkanı olarak Halil İbrahim Kurşun'u atasaydı kimse itiraz etmezdi. Kongre siyasi partiler için kutsaldır. Delegelerimiz karar vermeyeceklerse kongre neden yapılıyor? Peki burada seçme kavramı ile yapılan iş arasında çelişki yok mu? Biz de diyoruz ki delegelerimize seçme olanağı seçelim. Burada biz varız. İşte programımız, işte yönetimimiz. Biz teşkilatımızı ekibimle birlikte Halil İbrahim Kurşun'dan daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ