AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları tarafından birlik ve beraberliğin simgesi olan Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. AK Partili kadınlar, kendi elleriyle pişirdikleri aşureleri vatandaşlara ikram etti.

İlçe binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia Kalender İlhan, AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Soylu Demiralp, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti üyeleri, AK Parti Sarıyer ilçe kadın kolları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AŞURELERİ KENDİ ELLERİYLE PİŞİRDİLER

Aşure dağıtımında konuşan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia Kalender İlhan, "Muharrem Ayı'nın 10. günü tüm peygamberler için ayrı bir önemi vardı. AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları da Muharrem Ayı'nın 10. gününde vatandaşlarımıza ikram etmek üzere kendi elleriyle aşureler pişirdi. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 şehidi rahmetle anıyorum" dedi.

"BU ACI HALA YÜREĞİMİZİ KANATIYOR"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ise şunları söyledi: "Muharrem Ayı'nın İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık, mutluluk getirmesini temenni ediyorum. İkram edilen aşurelerin hayrı münasebetiyle üst üste felaketlerle mücadele eden ülkemize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Kadın kolları teşkilatımız pişirdikleri aşureleri Sarıyerli hemşerilerimize ikram ediyor. Etkinliğimize katılan ve bizi yalnız bırakmayan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia Kalender İlhan'a da teşekkür ediyorum. Bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) biricik torunu, cennet efendisi Hz. Hüseyin'in ve 72 evladının Kerbela'da şehit edildiği gün. Üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen bu acı hala yüreğimizi kanatıyor. Bu vesileyle birlik ve beraberliğin simgesi olan Muharrem Ayı'nda başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbele'da şehit düşen, cennet vatanımız, dinimiz, bayrağımız için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ