Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu, Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç’in reklam ve ilanlarının 10 noktada bulunmasına ilişkin bildirim yapmasına rağmen 20 farklı yerde daha afişlerinin yer aldığı gerekçesiyle söz konusu afiş, pankart ve bilboardları tutanakla tespit ettirdi ve kaldırılmasına karar verdi.

Sarıyer Belediyesi, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na 31 Mart seçimleri için sadece “Belgrad Orman girişi, Belgrad Ormanı otobüs son durağı, Kilyos sahil araç girişi, Çırçır deresi yeni yol, Çırçır deresi yeni yol park yanı, İstinye Muhtarlık önü, Oyak Sitesi Sosyal Tesisler önü, Zekeriyaköy Mepa Konakları karşısı halı saha önü, Büyük Armutlu Taksi Durağı yanı, Rumeli Hisarı Boğaziçi Üniversitesi sahil inişi” bölgelerini Sarıyer’de 31 Mart seçimleri için liste veren partilerin propagandası için ortak kullanılacak reklam yerleri olarak bildirmişti. Akabinde bildirilmeyen bölgelerde de Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’e ait propaganda ilanlarının görülmesi üzerine AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Şikayet edilen noktalar belirlendi

Şikâyet sonrası, İlçe Seçim Kurulu Sarıyer Kaymakamlığı’ndan ilçe sınırları içinde seçim propagandası için kullanılan noktaların belirlenmesi ve tespit edilmesini istedi. Yapılan tespitler ve tutulan tutanak sonrası Başkan Genç’in reklam ve ilan afişlerinin ilçe seçim kuruluna bildirilen bölgelerin dışında 20 farklı nokta da daha yer aldığı belirlendi.

İlçe Seçim Kurulu’nca yapılan incelemeler sonrası bildirimi yapılmayan noktalar tespit edildi:

Kilyos meydanı, Zekeriyaköy 1. cadde, Çayırbaşı Cad. Hacıosman bayırı, Adnan Kahveci Caddesi, Valide Sultan Caddesi, Haydar Aliyev Caddesi, Darüşşafaka Caddesi, Acıbadem Hastanesi yanı, Atatürk Oto Sanayi kavşağı, Katar Caddesi-Sanayi Caddesi kesişimi, Sarıyer İstinye istikameti, Poligon Meydanı, Poligon-Maslak istikameti, Katar Caddesi İTÜ girişi, Borsa İstanbul karşısı, Tuncay Artun Caddesi, Karanfil sokak levent istikameti, HisarüstüNispetiye Caddesi, Akgün Caddesi Maslak istikameti.

Hepsi kaldırılacak

Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu, 06.03.2019 tarihli ve 2019/25 Sayılı kararıyla Seçim Kurulu’na bildirilmeyen 20 noktadaki propaganda malzemelerinin kaldırılmasına karar verdi.

İşte o karar: