AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve beraberindeki heyet, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kurşun, Sarıyer'deki ilk basın ziyaretini gazetemize gerçekleştirdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede; AK Parti Sarıyer Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Erol Akkuş, AK Parti Sarıyer Tanıtım Medya Başkanı Ümit Sanlav, AK Parti Sarıyer Yerel Yönetimler Başkanı Osman Kabil, AK Parti Sarıyer Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Yusuf Korkmaz, AK Parti Sarıyer Mali ve İdari İşler Başkanı İlhan Bal, AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Kavaloğlu, Orhan Dağ ve Eda Öztürk de yer aldı.

"İLKELİ YAYIN POLİTİKASINDAN SAPMADI"

Sarıyer Posta Gazetesi'nin tarafsız ve ilkeli yayın politikasına vurgu yapan Kurşun, "Levent Pehlivanoğlu uzun yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımız. Çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İlkeli yayın politikasından sapmayan bir gazeteci. Bu anlamda kendisini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum" diye konuştu.

KURŞUN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

Kurşun, "Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız çok büyük emek sarf etti. Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenleri anmak, salgının yıldönümü ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla bugün Emirgan Hamid-i Evvel Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunacak, dualar edilecek, lokma dağıtımı yapıldı. Maalesef virüs nedeniyle çok değerli isimleri kaybettik. Bunlardan biri de Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu. Kendisini rahmetle anıyorum. Kurucu İlçe Başkanımız Nurettin Çelik'in halası vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yakın dönemde ameliyat olan eski İlçe Başkanımız Hüseyin Cevahiroğlu'na da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay da bu hastalığa yakalandı. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Haberi alır almaz telefon aracılığıyla geçmiş olsun temennilerimi ilettim. En kısa zamanda ülkemizin ve tüm dünyanın bu hastalıktan kurtulmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA NÜKLEER ENERJİYE SAHİP OLAN ÜLKELER ARASINDA YER ALACAĞIZ"

Türkiye'nin sanayi ve enerji alanındaki atılımlarından bahseden Kurşun, "Dünya Sağlık Örgütü'nün de açıkladığı gibi Türkiye aşılama konusunda çok büyük yol aldı. AK Parti iktidarında bu hizmetler vatandaşın ayağına getiriliyor. 65 yaş ve üstü, engelli ve hastalığı bulunan vatandaşlarımız Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinde aşılanıyor. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali 2023 yılında hayata geçirilecek. Ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 10'u bu tesisten karşılanacak. Dünyada nükleer enerjiye sahip olan ülkeler arasında yer alacağız. Ayrıca 2023 yılında Ay'a ilk defa AK Parti iktidarında bir vatandaşımız gidecek. Bununla ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. Bunların dışında milli ve yerli silahlar ile ilgili gelişmeler ortada. Sarıyer'in sokaklarında büyümüş olan Selçuk Bayraktar, dünyanın en iyi insansız hava aracını geliştirerek milli sanayiye büyük katkıda bulunuyor" dedi.

"LİDERİMİZİN ÖNDERLİĞİNDE VE MİLLETİMİZİN FERASETİ İLE OYUN BOZULDU"

Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Kurşun, "Arkadaşlarımızla birlikte 2023 seçimleri öncesi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhur İttifakı ile birlikte yeniden başkan seçtirmek istiyoruz. O yüzden çalışmalara bugünden başladık. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. İl Başkanımızın bize verdiği talimat doğrultusunda 3 ve 6 aylık çalışma takvimimiz var. Biz belirli program doğrultusunda ilerleyen ve hedefi olan bir siyasi hareketiz. Bizim ulaşmayı arzu ettiğimiz bir gönül coğrafyamız var. Mısır hükümetinin Türkiye'ye bir yakınlaşması oldu. Dış politikada gösterdiğimiz kararlılık sayesinde kazanımlar elde ettik. Bu yadsınamaz. Fakat sığ politikalarla, sadece muhalefet yapacağız diye Doğu Akdeniz'deki politikamızı eleştiren bir ana muhalefet ile karşı karşıyayız. Bu sakat anlayış ülkemiz adına büyük bir kayıp. 16 tane büyük devlet kurduk. Bununla övünüyoruz ancak bunlar neden yıkıldı? Bu devletleri sadece dış güçler yıkmadı. İçimizde zaafı olanlar ile işbirliği yaparak yıktılar. 15 Temmuz'da da bunu denediler. Allah'a hamdolsun liderimizin önderliğinde ve milletimizin feraseti ile bu oyun bozuldu. Vatan için şehit olanlara bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türk Milleti aynı zamanda gazi bir millettir" şeklinde konuştu.

"SARIYER'İN YARARINA OLAN HİZMETLERE ENGEL OLMAYIZ"

Sarıyer Belediyesi'nin hizmet performansını eleştiren Kurşun, “Önümüzdeki günlerde elimizdeki verilerle kamuoyunun karşısına çıkacağız. 12 yılda Sarıyer'e verilen büyük bütçelere rağmen hangi hizmetlerin yapılmadığını anlatacağız. 3 dönemdir belediyeyi yönetenler 38 mahallenin hangi sorununu çözdü? Büyük bir projeleri var mı? Pınar Mahallesi'nin yüzde 98'i İBB arazisi. Vatandaşa tapularını neden vermiyorsunuz? AK Parti olarak gerekli desteği de vereceğiz. Bütçe olarak bizden çok daha az olan Kağıthane Belediyesi her mahallesine otoparklar yapıyor ve sokaklara kurulan pazarları o alanlara taşıyor. AK Parti iktidarında yapılan Çayırbaşı tüneli var. Zekeriyaköy, Uskumruköy, Kilyos'ta oturan vatandaşlarımız o tüneli kullanarak evlerine gidiyor. Hükümetimiz tarafından eğitimden sağlığa ilçemize yapılan yatırımlar ortada. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Rumeli Kavağı Mahallesi'nde yaptırılan okulda çalışan işçilere mangal partisi düzenlemek ve mahalle halkına 'bu okulları biz yapıyoruz' demek nasıl bir hizmet anlayışı? Bir proje yapın biz de alkışlayalım. Biz Sarıyer'de muhalefet partisi olarak sırf eleştireceğiz diye ilçenin hayrına olan bir projeye karşı çıkmayız. Sarıyer'in yararına olan hizmetlere engel olmayız" diye konuştu.

"AK PARTİ'DE BİRLİK, BERABERLİK VE HİZMETTE YARIŞ OLUR"

Kongre öncesi geçmiş dönemlerde parti kademelerinde görev alanlar ile bir araya geldiklerini belirten Kurşun, "Partimizin kuruluşundan bu yana çok büyük emek veren ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz var. Biz kendileri ile bir araya geldik. Beraber yol yürüyoruz. Sarıyer'de kapı kapı dolaşan kadın kollarımız var. AK Parti'de kongreler tazelenme, nöbet yarışıdır. Partimizde küslük, dargınlık olmaz. Aksine birlik, beraberlik ve hizmette yarış olur" ifadelerini kullandı.

"SARIYER POSTA GAZETESİ'NİN TEK SAHİBİ SARIYERLİLERDİR"      

Ziyaretten dolayı AK Parti heyetine teşekkür eden Pehlivanoğlu, şunları söyledi: "2008 yılında kendi gazetemi çıkarmaya başladığım ilk günden bu yana hiçbir zaman çizgimi ve duruşumu bozmadım. 4 yerel seçim yaşadım, tavrımız ve tarzımız hiç bozulmadı. Sarıyer Posta Gazetesi'nin tek sahibi Sarıyerlilerdir. Yazdığımız haberlerin insanların nezdinde karşılığı olması için günü kurtarmak yerine, doğru haberciliği benimsedik."

SARIYER POSTA GAZETESİ