AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer’deki muhtarlara İBB İstinye Sosyal Tesisleri’nde sabah kahvaltısı verdi. Kahvaltıya Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu toplantıda konuşma yapan İlçe Başkanı Bayraktar, Sarıyer’in bir örgüt yuvasına haline getirildiğini ilerisürüp, “Daha dün Büyükdere’de ‘Burası Cizre’, ‘Tayyip’in askerlerini yıkacağız’ diye sloganlar atıldı. Böyle bir şey olabilir mi? Sarıyer’i ne hale getirdiler” dedi.

kent 2

Bayraktar’dan sonra konuk muhtarlara hitaben konuşan Hayati Yazıcı ise şunları söyledi: “Demokrasi kişilerin iradeleri doğrultusunda hareket ettikleri özgür bir alandır. IMF’ye olan borçlarımızı kapattık. Eskiden haberlerde görmüşsünüzdür, IMF’den eli çantalı birisi gelir ve afra tafra yaparak giderdi. Tüm gazeteler ve televizyonlar da bunu yazardı. Şimdi artık bu dönemler kapandı. Türkiye o dönemleri geride bıraktı. Vatan seferlik işte budu. Can güvenliği olmadıktan sonra insan haklarından, mülkiyet hakkından ve hiçbir şeyden bahsedemezsiniz. Biz AK Parti olarak 13 yıllık kazanımlarımızı böyle bırakamayız. Doğuda ve Güneydoğu’daki olayları görüyorsunuz. Birileri orada Kobani misali bir bölge oluşturmak istedi. Cizre’de bunu yapmaya kalkıştılar, ancak buna izin vermedik. Sınır dışına çekileceklerdi ancak yüzde 10-15’i geri çekildi. Gezi olayları olduktan sonra geri çekilme durdu. Her şeyi yaptık, yanlışımız yok demiyoruz, illaki yanlışlarımız vardır. Ancak 1 Kasım seçimleri var olmakla eşdeğerdir.

Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak da, Türkiye genelinde muhtar maaşlarının 902 TL olduğunu ve sosyal güvenlik sigortalarını kendilerinin ödediğini, devletin bu konuya el atması gerektiğini söyledi.
Kaynak: Sarıyer Kent