Ak Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday adayı Av. Nurettin Çelik, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki tanıtım nurettin_celik_tanitim_toplantisi-25toplantısında yaptığı konuşmada, “Hedefimiz şu; inşallah bugün başlayan bu kutlu yol sizlerin de duasıyla belli bir noktaya gidecek. Ben kendime güveniyorum bu işin altından adam gibi kalkacağım. Hiç şüpheniz olmasın” dedi.


İlayda Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım şölenine Ak Parti teşkilat üyeleri, Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Ak Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun ve Mehmet Çakır, İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, FSM Mahalle Muhtarı Osman Karaçam, Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ve çok sayıda Sarıyerli vatandaş katıldı.

 nurettin_celik_tanitim_toplantisi-26“CANLARIM, HOŞ GELDİNİZ”

8 yıl Ak Parti ilçe başkanlık görevinde bulunan Av. Nurettin Çelik, hayatından kesitlerin ve Sarıyer için düşündüğü hedeflerinin gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından büyük alkışlarla kürsüye geldi. Davul zurnalı coşkulu müzik salondaki heyecanı artırdı ve herkes Nurettin Çelik’in duygu ve düşüncelerine ortak oldu. Sevenleri tarafından yalnız bırakılmasının verdiği mutluluk Çelik’in gözlerinden okunuyordu. Salondaki tüm konukları selamlayarak sahneye gelen Nurettin Çelik; “Sevgili kardeşlerim, dava arkadaşlarım, canlarım hepimiz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

Salonu dolduran vatandaşlar karşısında duygularını dile getirmek isteyen Çelik; “Bugün burada şu coşkulu haliniz sonuç ne olursa olsun ben alacağımı aldım, Allah hepinizden razı olsun. Beni yalnız bırakmayarak buraya geldiniz” dedi.

 nurettin_celik_tanitim_toplantisi-10“SARIYER YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİL”

Nurettin Çelik, şöyle konuştu; “Hayırlara vesile olacaksa ve hayırlı hizmetlerin içinde olmayı bana nasip edecekse başkanlığı nasip etsin; eğer beni yanlışa sürükleyecek veya sizlere hizmet etmekten alıkoyacaksa öyle bir makam da, mevki de başkanlık da istemiyorum… Yaklaşan bir seçim var. Bu seçimde Sarıyer yalnız ve sahipsiz değil. Yıllardır bu işin içinde bu davanın adamı ve emektarı olmaya çalıştık. Bunu da başardığımızı bugün bu topluluk gösteriyor. Sarıyer gerçekten Anadolu’nun bir mozaiği. Sadece benim memleketim olan Sivaslı dostlarım yok burada.” 

“HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR”

Çelik; “8 yıllık ilçe başkanlığı görevi süresince, “Halka hizmetin hakka hizmettir” olduğuna inandık ve hiçbir şekilde insan ayrımcılık yapmadım. Şu anda aramızda farklı düşüncede olan arkadaşlarım da var. Bu güzelliğin devam etmesini diliyorum. Sarıyer’in hak ettiği idareye kavuşmasını istiyoruz sorunların halledilmesi adına ve sizlere söz veriyoruz. Biz şuna inanıyoruz, ne yaparsanız yapın her işin bir sonu vardır. Bir gün başlayacağımız görevin son bulacağını biliyoruz. Geriye dönüp baktığınızda iyi ve güzel şeyler yapabildim diyebiliyor musunuz? Arkanızdan insanlar size “Allah razı olsun, evet Nurettin iyiydi” diyebiliyorlar mı o zaman bu yeterli. İnşallah bugüne kadar gösterdiğiniz sevgi bugünden sonra da aynı şekilde devam eder” şeklinde salondaki vatandaşlara seslendi.

Ülkenin bütünlüğüne zarar verilmek istendiğini ifade eden Çelik; “Ülkemiz hepimize yeter, çünkü hepimizin kendi inancımız doğrultusunda rahat yaşayabileceğimiz bir ortam. İnşallah bu ortamı bozmak isteyenlere Rabbim fırsat vermez” dedi.

 nurettin_celik_tanitim_toplantisi-12“SARIYER’İN PROBLEMLERİNİ BİLİYORUM”

Çelik, konuşmasına şöyle devam etti; “Sarıyer’in girmediğim sokağı ve mahallesi olduğuna inanmıyorum. Sarıyer’in problemlerini de biliyorum. Belediyecilik deneyimimle de bu problemlerin çözümünün var olduğuna inanıyorum. Hukukçu kimliğimle bu problemlerin çözümünde hukukun ve kanunların önemli olduğunu biliyorum. Bu noktada da hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Yasal değişikliklerin yardımıyla mutlaka Sarıyer’deki problemler çözülecektir. Sarıyer’deki problemler çözümsüz değil. O problemleri oy zamanı geldiği zaman aklımıza gelerek değil, biz o problemlerin kökünden çözümü için çaba sarf edeceğiz. İl Başkanımız Aziz Bey’in dediği gibi Sarıyer’de verilmiş ahımız var. Sarıyer’de gece gündüz problemlerin çözümü aşamasında çabalarımız var. İnşallah bu çabaları sizlerden yetki alarak ve sizlerden alacağımız görevle daha iyi noktalara taşımak hepimizin boynunun borcu.”

 “BEN KENDİME GÜVENİYORUM”

 Çelik; “Hedefimiz şu; inşallah bugün başlayan bu kutlu yol sizlerin de duasıyla belli bir noktaya gidecek. Ben kendime güveniyorum bu işin altından adam gibi kalkacağım.   Hiç şüpheniz olmasın. 5 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptım. Şahit olan arkadaşlarımız vardır. Kapım hiçbir zaman kapalı kalmadı. İnşallah yine böyle olacak çünkü böyle olması da lazım. Bir belediye başkanı halkının derdiyle dertlenir ve 24 saat de onun emrinde olur” dedi.

“24 SAAT EMRİNİZDE OLDUM”

 Nurettin Çelik, sohbet ve dostlarla bir araya gelme şeklinde nitelendirdiği tanıtım toplantısında “Bugün içimden geldiği gibi konuşacağım sizlerle” diyerek konuklarla hayatından önemli anılar da paylaştı. Çelik, “Sene 1996, cep telefonu aldım. Şu ana kadar telefonum da telefon numaram daha değişmedi. Belediye başkan yardımcılığı yaptım, ilçe başkanlığı yaptım çeşitli görevlerden geçtim ama hiçbir zaman telefonumu kapatmadım. 24 saat emrinizde oldum ve aradığınızda karşınıza çıktım. Bundan sonra da öyle olacak” dedi.

 nurettin_celik_tanitim_toplantisi-22“BU SALON SARIYER’DE AK PARTİ’NİN KURULDUĞU YER”

Tüm vatandaşlara aynı mesafede olabilmek için salonda dolaşarak konuşmasını yapan Çelik, “1994 öncesi Sarıyer’i hiç unutmayın ne olur. İstanbul’un ne halde olduğunu unutmayın. O zihniyet İstanbul’u ne hale getirmişti. Ama ondan sonra İstanbul’a sihirli bir el değdi sanki. Sihirli değildi, sadece sizin duanızı almıştı Recep Tayyip Erdoğan, sayın başbakanımız ve o günkü belediye başkanımız. Sizlerin duasını alarak çıkmıştı yola. Dua olmadan yani bu işin maneviyatı olmadan olmaz. Bilgi de beceri de lazım ama dua mutlaka lazım değerli dostlar. Sene 2001, Kasım ayı. Bu salonun bende çok ayrı bir yeri var. Bu salon Sarıyer’de Ak Parti’nin kurulduğu yerdir. Ak Parti burada doğdu ve buradan çıktı. Diyoruz ki o gün Ak Parti’yi buradan çıkaran dostlar duanızla, yardımınızla, gayretinizle “Nurettin’i de” buradan çıkartırsınız diye düşünüyorum. Bugün düşen bayrağı yeniden kaldırmak zamanıdır. O bayrağı hep beraber yerden kaldırmaya söz veriyor muyuz?” diyerek konuşmasını noktalayan Çelik, salondakilerce “Evet” diye cevaplanarak ayakta alkışlandı. Programın sonunda vatandaşlar salondan çıkarken Çelik’ teşekkürlerini ve hayırlı olsun temennilerini sundular.