Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği programla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın buluşmasının açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin, “Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak siyaset ikliminin zor olduğu bir dönemde ve pandemi gibi yıpratıcı bir sürecin içerisinde kurulan bir teşkilatız. Bütün bu zorluklara rağmen ve yine bütün bu olumsuzluklara rağmen İstanbul’da hızlı bir şekilde teşkilatlanan, İstanbul İl Yönetimini kuran, altını çizerek söylüyorum İstanbul’un 39 ilçesinde ilçe başkanını atayan ve teşkilatlarını kuran güçlü bir teşkilata sahibiz. Bir taraftan kadın kolları ile gençlik kolları teşkilatlanmalarını tamamlayan, diğer taraftan seçim için zorunluluk olan il kongresini coşkulu bir şekilde yapmış olan, heyecanlı, tempolu ve güçlü bir şekilde sürekli sahada olan siyasi bir aktör olarak İstanbul’da yerimizi almış durumdayız” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,1 Ekim’in siyasetin nevruzu olduğunu belirterek, “Meclis açılır, yazın Anadolu sathında olan milletvekilleri Ankara’ya dönerler. Yeni gündemlerle beraber siyaset açılır. Böyle bir döneme ilk buluşmayı İstanbul basınıyla yaparak girmek istedik” dedi.

DAVUTOĞLU, “TARIMDA BÜYÜK BİR KRİZ YAŞIYORUZ”

Tarımda büyük bir kriz yaşandığını dile getiren Davutoğlu, "Küçük ve büyükbaş hayvanların sayısı düşüyor. Hakkari'de 1 milyon civarındaki küçükbaş hayvan sayısı 300-400 bine kadar inmiş. Çiftçiler alanları boşaltıyor. Yüzde 97'si ekilebilir arazi olan Sivas'ta nüfus 736 bine geriledi. 1980'lerde 750 bin olan nüfus artmak yerine gerilemiş. Bingöl Adaklı'da ücra bir ilçede herkes genç neslin İstanbul'a gitmek için çaba sarf ettiği söylüyor. Hakkari'de genç işsizlik yüzde 70'leri bulmuş, Aydın'da pamuk üretimi sadece Söke ile sınırlı kalmış. Birçok yerde tarım üretimi durmuş. İktisat tarihi bilenler bilir. Tarımda büyük bir kriz yaşanmış ve insanlar çiftliklerini bozarak şehirlere gelmişse o andan itibaren o kitleleri yönetebilmek ve yeni bir hayata intibak ettirmek yeni bir soruna neden olur. Toplumsal yaralar açılır."

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ GİBİ KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN DA SORUNLARI VARDIR”

Yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularının cevaplayan Davutoğlu, “Bütün vatandaşlarımız gibi Kürt vatandaşlarımızın da sorunları vardır. Türkiye’nin genel demokratikleşme sorunları yanında özellikle bölgede Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardır. Şu ana kadar bizim için bütün partiler muhataptır. Meşru olarak kurulmuş, faaliyet gösteren, Meclis’te bulunan herkesle görüşürüz. Bununla alakalı rezerv konulması da demokrasinin en temel unsuru olan siyasi partiler açısından sıkıntı olur. Muhatap Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Kürtler söz konusu olduğunda sadece HDP’yi, Türkler konusunda başka partiyi muhatap aldığınızda doğru bir tavır olmaz. Türkiye’de etnopolitik bir yapı doğar.”

“İSTANBUL TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HAZİNESİDİR”

İstanbul’un Türkiye’nin en büyük hazinesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Petrol gibi nice zenginliklerle karşılaştırılmayacak kadar büyük bir hazinedir. İstanbul’u korumak herkesin görevidir” dedi. 

“‘GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM’İ İLK BİZ DÖKÜMAN HALİNE GETİRDİK”

Davutoğlu, “Türkiye’de ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’le ilgili elde bir tek doküman bizde var. Partimizin kuruluşundan bir hafta sonra açıkladığımız ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i bir çok parti benimsedi” dedi.

SARIYER POSTA