Sarıyer Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve geçmiş dönem Milletvekili Adayı Adnan Ayber, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündemi meşgul eden ‘Şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını protokole almayın’ talimatı hakkında, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette valilere, ‘Şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını protokole almayın’ talimatı verdiğini açıklayan Bakan Soylu’ya bir tepkide Adnan Ayber’den geldi: Süleyman Soylu’yu açıklamalarından dolayı kınıyorum.

“Erdoğan, toplumun tüm kesimini kucaklamadı”

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce’nin ayrım yapmadan toplumu kucaklayacağı söylemini hatırlatan Ayber, “Muharrem İnce, partimiz tarafından aday gösterildiği ilk günden itibaren yakasında bulunan Cumhuriyet halk Partisi rozetini çıkartarak, milletin ve ülkenin cumhurbaşkanı olacağını söylemişti. Fakat ne yazık ki Sayın Muharrem İnce, seçimleri kaybetti. Kazanan Erdoğan oldu. Bizler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm kesimleri kucaklayacağını zannediyorduk. Fakat umduğumuz gibi olmadı” ifadelerini kullandı.

“İlk icraatları ülkeyi ayrıştırmak oldu”

Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara tepki gösteren Ayber şöyle devam etti: “ilk icraatları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarının alınmayacağı talimatı oldu. Valilere verilen bu talimat, ülkeyi ayrıştırmaya, bölmeye ve kutuplaştırmaya neden olacak. Şehit üzerinden siyaset yapılmaz. Cumhuriyet Halk Partili olarak bu durumu kınıyorum, protesto ediyorum."