CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ve her geçen gün çığ gibi büyüyen Adalet Yürüyüşü'nde 17. Gün geride kaldı.

Eskişehir’deki Tarihi Kentler Birliği toplantısı için adalet yürüyüşüne kısa bir süre ara veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, toplantı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yanlız bırakmadı.



GENÇ; “ÖLDÜREN DEĞİL, YAŞATAN OLMALIYIZ”

2 Temmuz 1993’de Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Sivas’ta Madımak Oteli’nde bulunan 33 şair, yazar, ozan ve 2 otel görevlisi ile birlikte 35 kişinin katledildiği Madımak Katliamı’nın acısı üzerine mesaj Adalet Yürüşü'nün 18. gününde yayımlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Ülke olarak bir daha bu acıları yaşamayalım. Bir daha Madımaklar olmasın, insanlar katledilmesin. Adalet’e her zaman ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. Bu olayların arkasında, kimler varsa aydınlatılmalı, toplum vicdanını yaralayan bu acıların adalet yoluyla dindirilmesi gerekir. Bu güzel topraklarda insanlar; düşüncelerinden, fikirlerinden ya da inançlarından dolayı bir daha bu tür acıları yaşamasın. Bu güzel memleketin çok daha adaletli, aydınlık ve eşit paylaşımlı, kimsenin kimseden ayrıştırılmadığı günlere çok ihtiyacı var.  Sadece bizlerin değil dünyanın da buna ihtiyacı var. Bu alanda çaba verenlere ve destekleyenlere binlerce kez teşekkür ediyorum.. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına toplum olarak asla izin vermeyelim. Öldüren değil, yaşatan olmalıyız” diye konuştu.