26 Ağustos'ta Türkiye, bir tane daha ''dünyanın en'' bir şeyine sahip olacak. En iyi değil. En büyük. En geniş. En görkemli. 26 Ağustos'ta 4'er karayolu şeridi ile ortada 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 şeride sahip olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor. Böylece ''dünyanın en geniş köprüsü'' unvanını alıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, raylı geçiş sisteminin aynı tabliyede olması nedeniyle de köprünün dünyada ilk olacağını vurgulamış.

Arslan, "Genişliği 59 metre, kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırarken, açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre ve bu özelliğiyle de 'üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü' unvanına sahip." diye konuştu.

Geçiş ücreti 3 dolar + KDV

Bu köprüyle yılda yaklaşık 1 milyar 450 milyon doları enerji, 335 milyon doları iş gücü kaybı olmak üzere toplam 1 milyar 785 milyon dolarlık ekonomik kaybın önüne geçileceğini söyleyen Arslan, "3 dolar artı KDV, tek yön için belirlenen fiyattır" diye konuştu.