Zekeriyaköy’de hizmete giren Yasemin Ev Yemekleri ve Kafe Restoran ile bir anda dikkatleri üzerine çeken kadın girişimci hem de odun ateşinde pişirdiği yemeklerle adeta parmak ısırtıyor…

KOSGEB’den aldığı destekle ‘Kadın girişimci’ kervanına katılarak mutfaktaki hünerlerini sergiliyor. Zekeriyaköy’de kısa bir süre önce hizmete giren Yasemin Ev Yemekleri ve Kafe Restoran ‘ev yemekleri’ ile damak tadına yeni ‘odun ateşi’nin lezzetini kattı. Restorandaki tüm yemekleri odun ateşinde pişirdiğini belirterek,  “Ev yemeğinin gerçek lezzeti odun ateşinden gelir. Bu benim hayalimdi. KOSGEB’in desteği ile bu hayalimi gerçekleştirdim.” dedi.

KOSGEB’DEN DESTEK ALDI KADIN GİRİŞİMCİ OLDU

İlk olarak KOSGEB’in eğitimlerine katılan Yasemin hanım hemen ardından şartlarını yerine getirdiği KOSGEB girişimcilik desteklerine müracaat etti. Yapılan incelemelerin ardından desteğe hak kazanan Yasemin hanım, Zekeriyaköy’de açtığı restoran ile mutfaktaki hünerlerini sergilemeye başladı. Yasemin hanım, “Öncelikle bir kadın girişimci olarak KOSGEB Girişimcilik Belgesini aldıktan sonra kendime daha fazla öz güvenim geldi. Sonra KOSGEB’e başvurduğum zaman da dedim ki, ‘en güzeli bayanlarla işletebileceğim bir lokanta olabilir’ dedim. Çünkü lokanta işinden bayanlar daha iyi anlıyor. Hijyenik oluyor, temiz oluyor. İnsanların haliyle dilinden anlıyorlar. Bayanların el lezzeti farklı olduğu için de bayanlarla bu işe karar verdim. İnşallah burada güzel hizmetler sunacağım” diye konuştu.

UZUN ZAMANDAN BERİ HAYALİMDİ

KOSGEB’den desteği aldıktan sonra hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvayan Yasemin hanım, ev yemeğinde farklı bir lezzet sunmaya başladı. Yasemin Ev Yemekleri ve Kafe Restoran’ı açmayı uzun zamandan beri hayal ettiğini belirten Yasemin hanım, “Odun ateşinde ev yemekleri yapmayı uzun zamandan beri düşünüyordum. Annem, anneannem hep odun ateşinde yemek yaparlardı. Lezzeti çok farklı oluyor. Ben de dedim ki Zekeriyaköy halkına ev yemeklerini odun ateşinde pişireceğim. Tüm yemekleri, mezeler hariç odun ateşinde pişiriyorum. Fasulyeyi, köfteyi bile odun ateşinde pişiriyorum. Meze hazırlarken bile odun ateşini kullanıyorum. Mesela kırmızıbiberi, patlıcanı orda közlüyorum.” diye konuştu.

PAKET SİPARİŞLERİ DE ALIYOR

Henüz çok yeni olmasına rağmen, müşterilerin tadını aldıkları yemekleri paket yapıp evlerine de götürmeye başlamasıyla birlikte sipariş almaya da başlayan Yasemin Ev Yemekleri ve Kafe Restoran dışarıya özel olarak da yemek hazırlıyor. Ev yemekleri siparişlerini servis ederken de büyük bir hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan Yasemin hanım, “Hijyen, temizlik bizim için olmazsa olmaz. Burada mesela tüm sebzeler sirkeyle yıkanır. Hakiki zeytinyağı kullanıyoruz. Çanakkale’den geliyor. Yine patateslerimizi biz kendimiz doğruyoruz. Trakya patatesi kullanıyoruz. Hazır hiçbir malzeme kullanmıyoruz. Sadece yemeğin lezzeti değil, bizim için sunumu da çok önemli. Odun ateşindeki lezzeti kaçırmamak için yemekleri borcam içinde servis ediyorum.” diye konuştu. Yasemin hanım, restoranın kafe bölümünde çocukların sipariş verdiği yiyeceklerde özellikle yağ ve patates gibi ürünleri özenle seçtiklerini sözlerine ekledi.

ODUN ATEŞİNDE EV YEMEĞİNİN LEZZETİBİR BAŞKA

Leziz ev yemeklerini çok uygun fiyatlarla müşterilerine sunan Yasemin hanım, “KOSGEB desteği ile işletmemizi açtığımız için fiyat politikamız da takip ediliyor. Yani A sınıf bir bölgede işletme açıyorsun diye istediğin fiyattan satış yapamıyorsun. Bu nedenle de fiyatlarımız oldukça uygundur. Bunu zaten müşterilerimizden aldığımız geri dönüşlerde gösteriyor.” dedi. Yasemin hanım, son olarak toplu organizasyonlar ve özel günler için ferah ve nezih bir mekana  sahip olan Yasemin Ev Yemekleri ve Kafe Restoran’ın kapıları odun ateşinde ev yemeklerinin lezzetine bakmak isteyen tüm Sarıyerlilere açık olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

Zekeriyaköy Mah. 1 Cad. No:106 Sarıyer

Sipariş Tel: 0505 054 64 74