Yapılan araştırmalar yatak örtülerimizin gündelik psikolojimize etki ettiğini gösteriyor. Sizler için bu yazımızda güne iyi başlamak ve iyi geçirmek için hangi tür yatak örtülerini seçmeniz gerektiğinden bahsettik. Ayrıca hangi renklerin sizi daha zinde tutacağını da yazımızda bulabilirsiniz. Gelin birlikte inceleyelim.

Keyifli bir güne başlamak güzel ve konforlu bir uyku sayesinde mümkün olur. Dekorasyonun, insanların ruh hali üzerindeki etkisi oldukça büyük. Eşyaların yerleşiminden aydınlatmaya, odanın genel tarzından kullanılan en küçük aksesuarlara kadar her bir detay farkında olmadan psikoloji üzerinde epey etkili olabiliyor. Kullanılan renkler de kişinin ruh hali üzerinde etkili iken, aynı zamanda karakter yapısının da bir yansıması olabiliyor. Evde en çok vakit geçirilen ve belki de en önemli bölüm olan yatak odası ve yatak örtüleri, renk seçimi açısından en çok dikkat edilmesi gereken bölümlerin başında geliyor aslında.

Peki Yatak Odasında Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Küçük alanların daha ferah ve aydınlık görünmesi için açık renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle mavi, turuncu, sarı ve pembe gibi renklerin açık tonları düzenli bir uyku için ideal ortamı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Mavi rengin sakinleştirici bir etkisi vardır, kişiye daha fazla dinlenme olanağı sunacaktır.

Yatak Örtüsü seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey örtünün odanın dekorasyonu ile uyumlu olmasıdır. Örneğin yatak odası dekorasyonunuz sade ise daha gösterişi az örtüler seçmeli ve seçtiğiniz örtünün etek kısımları yere değmelidir. Bu nedenle örtü alırken ölçüsüne de dikkat etmelisiniz.

Yatak örtüsü büyük ebatlı modellerde tam anlamıyla kendini gösterir. Kumaş kalitesi bile büyük ebatlarda daha net anlaşılır. Saten, pamuk, kapitone, keten gibi birçok kumaş türüyle yatak örtüsü yapılır.

Hangi Kumaş Türü Tercih Edilmeli?

Yatak örtülerinde en çok tercih edilen kumaş türlerinden biri pamuktur. Tamamen pamuktan üretilen bu ürünler, kullanıcılarına hem yumuşak bir doku hem de sıcak bir yatak sağlar. Birinci sınıf pamuktan üretilen bu kumaşlar, yıkanmaya ve sökülmeye karşı oldukça dayanıklı olmasıyla tercih edilir. Hava ister sıcak ister soğuk olsun terletmeyen ve sizler için mükemmel ısı dengesini ayarlayan pamuk materyalli ürünleri tercih edebilir, konforlu bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Pamuk içerikli ürünlerde pamuktan başka materyal kullanımı yoktur. Üretim sürecinde ürünlerin daha dayanıklı olması için kimyasal maddelerin kullanımı kullanıcıların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle Reyhome, üretim sürecinde zararlı kimyasal maddeler kullanmaz ve kullanıcıların sağlığına dikkat eder. Pamuklu ürünler insan bünyesinde alerjik sorunlara yol açmadığı için güvenlidir. Bu nedenle cildi hassas kullanıcılar tarafından da gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

Yatak odalarınızı daha şık bir görünüme kazandırmak için tek kişilik yatak örtüsü modelleri ve çift kişilik yatak örtüsü modelleri içerisinden dilediğiniz yatak örtüsü modelini seçebilir, yatak odanız için hem fonksiyonel hem rahat hem de şık ayrıntılar oluşturabilirsiniz. Yataklarınızın üzerine nevresim haricinde örteceğiniz farklı renk ve desenlerdeki yatak örtüleri, battaniyeler hem yatak odalarınızı görsel açıdan zenginleştirecek hem de yatak odalarınıza canlılık katacaktır.

Günün tüm yorgunluğu ve stresinden kurtulabildiğiniz yataklar için yatak örtüsü ve battaniyeler konfor standartlarını yükselten en önemli faktörlerden biridir. Üretimde kullanılan kumaşın cinsi, kalınlığı, iplik türü, iplik kalınlığı ve ebatlar kumaşın dokusunu belirler. Bunun yanında ürünlerde kullanılan desen, renk ve işlemeler de ürünün tarzını belirleyicidir. Çok çeşitli renk ve kumaş seçeneklerine sahip yatak örtüsü modelleri ile yatak odanıza tarz katabilirsiniz. Sizler de en güzel ve son moda yatak örtüleri için reyhome.com.tr ye bakabilirsiniz...

Günden güne çeşitlilik kazanan modellerle Reyhome her kullanıcısına hitap etmeyi amaçlar. Değişik renkler, kesim teknikleri ve desenler kullanılarak günden güne modeller zenginleştirilir. Birbirinden farklı ürünleri keşfetmek için bu sayfayı kullanabilir, bütçenize en uygun ürünü kolayca sipariş verebilirsiniz.