Başta stopaj olmak üzere KDV, SSK, elektrik, doğal gaz, su faturalarına eklenen vergiler Sarıyer esnafını isyan noktasında getirdi.


Kış mevsimi nedeniyle de işlerinin durgun olduğunu belirten Sarıyer’in köklü esnaflarından Yonca Kebap Salonu İşletme Müdürü Atakan Yıldız, “Ben burada 30 yıldır hizmet veriyorum. Gelinen noktada artık yüksek vergiler bizi zorluyor. Bazen ödeyecek durumda bile olmuyoruz” dedi

2Sarıyer’in köklü esnaflarından Yonca Kebap Salonu İşletme Müdürü Atakan Yıldız, yüksek vergiler nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti. Vergisinin yüksek olmasından yakınan Yıldız,“KDV, SSK, elektrik, doğal gaz, su faturalarına eklenen vergilerin oranı çok yüksek. Esnaf vergileri kaldıracak durumda değil. Kış mevsimi nedeniyle iş yapamayan esnafın bu yüksek vergileri ödemesi esnafı zor duruma düşürüyor. Kirada olan esnaf çoğu zaman kirası ödeyemezken nasıl bu vergileri nasıl ödeyecek bilemiyorum. Bu konuda bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bir çok esnaf bitme noktasına gelmiştir. Ben kökü bir esnaf ve Sarıyer’i bilen birisi olarak konuşuyorum. İnanın tüm esnaflar aynı sorunlarla boğuşuyor” şeklinde konuştu.

Yıldız, konunun çözümü için mücadele edeceklerinin altı çizerek“Yetkililerin iş alanı konusunda teşvik edici çalışmaları olması lazım. Buna binaen durmadan alınan vergililerin hafifletilmesi ve esnafın rahat bir nefes almasına imkân oluşturması lazım. Sonuçta satış olsun olmasın, ödenen yüksek vergiler bizleri çok kötü etkiliyor. Esnaf bu yönden sıkıştırıldığı için sıkıntılı bir durum yaşıyor. Esnafın durumunun iyileştirilmesi için yetkilerin gerekli çalışmaları yapması gerekir” dedi.