Gizem dolu alanları ile kaplı olan Uzakdoğu, dünyanın en ilgi çekici bölgeleri arasında yerini alabilir. Hemen hemen herkesin gidilecek yerler listesinde çok önemli bir yere sahip olan Uzakdoğu ülkelerine ne zaman gideceğinize doğru karar vermelisiniz.

Seyahate çıkmadan önce dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biri hava durumu olabilir. Bu durum sonucunda seyahat planınızın yılın doğru zamanını seçmenin, iyi bir yolculuk yapmak ile harika bir yolculuk yapmak arasındaki farkı anlayabileceğiniz anlamına gelebilir. Tatiliniz için ideal zamanın ne zaman olacağını öğrenmek istiyorsanız Uzakdoğu turları için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz.

Tayland

Son yıllarda en çok tercih edilen ülkelerin başında yer alan Tayland’a seyahat etmek istiyorsanız aralık ve şubat ayları arasında olan herhangi bir zaman dilimini tercih edebilirsiniz. Yılın geri kalan diğer zamanlarında muson yağmurları etkili olabilceği için bu durum tatilinizi zorlayabilir.

Çin

Geniş bir coğrafya alanına yayılan Çin’de iklimler de bulunduğu bölgelere göre farklılık gösterebilir. Genel olarak ülkenin kıyı olan kesimlerinde nem, iç kesimlerinde ise kuraklık etkili olabilir. Eğer bu yıl Çin’de tatil yapmayı düşünüyorsanız, Şanghay ve Pekin gibi popüler olan şehirlere ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmeyi düşünebilirsiniz.

Hong Kong

Tayland’da olduğu gibi muson ikliminin hakimiyet sürdüğü Hong Kong’da tatil yapmak istiyorsanız ekim ya da aralık aylarında tatil planı yapabilirsiniz.

Endonezya

Güneydoğu Asya’da bulunan Endonezya’nın birçok irili ufaklı adadan meydana gelmesi tatiliniz sırasında ilginizi çekebilir. Hemen hemen yılın bütün zamanı yağış alan bu ülkede tatil yapmayı düşünüyorsanız nisan ayından başlayan ve ekim ayına kadar devam eden süre içerisinde tatil planlayabilirsiniz.

Vietnam

Uzakdoğu kültürünü daha yakından tanımak istiyorsanız son yılların en popüler ülkelerinden biri olan Vietnam’da tatil planı yapmayı düşünebilirsiniz. Buraya düzenlenen turlar ile etkinliklerine katılabilir ve bu muhteşem ülkeyi gezme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Uzakdoğu turları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.tatileksper.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.